Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Un cardinal le-a cerut preotilor din intreaga lume sa il sprijine pe Papa | Miscarea celor ca noi!

luni, 19 aprilie 2010

Un cardinal le-a cerut preotilor din intreaga lume sa il sprijine pe Papa

luni, 19 aprilie 2010

Un cardinal le-a cerut preotilor din intreaga lume sa il sprijine pe Papa

Cardinalul Claudio Hummes, prefect al Congregaţiei Clericale, a lansat un apel către cât mai mulţi preoţi, aceştia urmând să se strângă la începutul lunii iunie în Piaţa Sf. Petru din Roma, pentru a-l "sprijini" pe Papa Benedict al XVI-lea în faţa atacurilor care sunt din ce în ce mai frecvente.

Cardinalul a trimis o scrisoare către 400.000 preoţi catolici supravegheaţi de de 5.000 de episcopi, aflaţi pe cinci continente, să vină să îl "sprijine public pe Papa", cu ocazia închiderii “anului preotului", sărbătorit de Biserică în zilele de 9, 10 şi 11 iunie.

"Asfel ii vom demonstra iubitului nostru Papă Benedict al XVI-lea solidaritatea şi sprijinul nostru, încrederea noastră", a spus prelatul în scrisoarea sa, datată 12 aprilie 2010, şi publicată joi pe site-ul web al Congregaţiei.

Cardinalul a denunţat "atacurile frecvente care îl vizează pe Papă în prezent, referitoare la deciziile sale privind preoţii implicaţi în abuzuri sexuale asupra minorilor".

"Acuzaţiile împotriva lui sunt injuste şi, evident, s-a demonstrat deja că nimeni altcineva nu a făcut mai mult pentru a condamna şi combate aceste infracţiuni", a continuat Arhiepiscopul Hummes.

Papa a fost direct acuzat de către Germania şi mass-media din SUA, la începutul lunii martie 2010, pentru că nu i-a sancţionat pe preoţii pedofili, pe când era arhiepiscop în München, şi şef al Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei.

Cardinalul brazilian a spus că "prezenţa masivă a preoţilor va fi un semn puternic de respingere a atacurilor injuste pe care acesta le suportă".

Andreea Zahariea - publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 13/2010,
sursa: lacasuriortodoxe

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu