Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui | Miscarea celor ca noi!

joi, 22 aprilie 2010

Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui

joi, 22 aprilie 2010
Nasa's Solar Dynamics Observatory a oferit primele imaginile ale Soarelui, oferind o nouă perspectivă a activităţii tumultoase prin care trece steaua noastră.

Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui
Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui
Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui
Cea mai noua si mai spectaculoasa imagine a Soarelui
NASA a facut publice primele imagini ale soarelui, transmise de cea mai noua sonda spatiala, lansata pe 11 februarie. Cercetatorii au fost uimiti de detaliile extraordinare oferite de aceste noi imagini. Observatorul Dinamicii Solare (SDO) a urmarit, in aceasta misiune, sa patrunda cat mai adanc in straturile soarelui, sa monitorizeze furtunile solare si sa investigheze misterele "functionarii" astrului.

"Sonda si instrumentele functioneaza foarte bine", a declarat Richard Fisher, director al Diviziei Heliofizica in cadrul Cartierului General al NASA din Washington D.C., citat de space.com. "Ceea ce am vazut este cu adevarat, in opinia mea, spectaculos". Observatorul Dinamicii Solare dispune de trei instrumente care monitorizeaza constant soarele, generand imagini cu o rezolutie de zece ori mai mare decat a unui televizor HD. "Cred ca avem de-a face cu o perspectiva revolutionara" asupra soarelui, a spus Fisher, care a comparat impactul noilor imagini cu cel al rezultatelor oferite de telescopul spatial Hubble. "SDO va revolutiona studiul soarelui in aceeasi masura in care Hubble a fost revolutionar pentru astrofizica".

Noul observator solar va genera un volum impresionant de date, de 50 de ori mai mare decat al oricarei misiuni din istoria NASA. Monitorizarea va permite studiul aprofundat al impactului activitatii solare asupra Pamantului, precum si analizarea campului magnetic al Soarelui. Deja cercetatorii au constatat modificarea constanta a campului magnetic: "Niciodata nu e la fel, se schimba tot timpul", declara un oficial de la Centrul de Zboruri Spatiale Goddard. Cercetatorii au mai descoperit ca petele intunecate de pe suprafata solara au legatura cu activitatea magnetica intensa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu