Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Drama unei familiei din Mogoşoaia care se luptă cu traficanţii de droguri | Miscarea celor ca noi!

joi, 22 aprilie 2010

Drama unei familiei din Mogoşoaia care se luptă cu traficanţii de droguri

joi, 22 aprilie 2010
Drama unei familiei din Mogoşoaia care se luptă cu traficanţii de droguri
Părinţii lui Bogdan, un tânăr din Mogoşoaia dependent de droguri, s-au transformat în paznici şi detectivi. Soţii Deheleanu au reuşit să trimită după gratii doi traficanţi care îl “alimentau” cu heroină pe fiul lor, iar acum se chinuie să convingă poliţia să-i sancţioneze şi pe dealerii de prafuri şi ierburi legale.

Soţii Deheleanu din Mogoşoaia nu mai au linişte de când băiatul lor, Bogdan Alexandru, în vârstă de 22 de ani, a început să consume droguri legale. “În urmă cu o lună, când magazinele de vise erau închise, un dealer i-a oferit un praf care se numeşte “Generation 2012”. S-a dovedit a fi foarte puternic şi Alexandru a început să devină violent, în primă instanţă cu el însuşi. Se trăgea de păr, vroia să-şi scoată ochii…”, a povestit aproape plângând tatăl lui.

Părinţii au chemat poliţia şi Ambulanţa şi a fost nevoie ca Alexandru să fie legat pentru a putea fi transportat la spital. După internare, băiatul a început să se manifeste violent şi cu cei din jur. El a lovit o asistentă cu atâta putere încât i-a dislocat dantura şi i-a rupt buza.

“Mori cu bonul în mână”

Părinţii ştiu chiar de la băiat ce a consumat şi de unde a luat praful. “Când a avut prima schimbare de comportament ne-am dat seama că s-a drogat. El ne-a povestit tot. Mai mult decât atât, vroia să se omoare pentru că se simţea vinovat că ne face pe noi să suferim”, a spus Cristina, mama tânărului.
Alexandru a cumpărat substanţa “Generation 2012” de la un dealer în perioada în care magazinele de vise erau închise pentru că Guvernul a interzis 36 de substanţe stupefiante.

Acum această substanţă se poate achiziţiona legal, de la magazinele de vise care au fost redeschise în urmă cu două săptămâni. “Un plic costă pe piaţa neagră150 de lei iar el a luat mai multe şi a tras câteva zile. Un prieten de-al lui i-a spus că sunt bune, sunt legale şi că nu au efecte adverse. Această substanţă se poate lua şi din magazine, legal. Mori cu bonul în mână”, a povestit Alina D. , prietena lui Alexandru.

În Mogoşoaia, mai rău ca-n Ferentari

Soţii Deheleanu sunt foarte informaţi în domeniul stupefiantelor iar fiul lor a fost sursa de informaţie şi motivul pentru care ei ştiu aceste lucruri. “Mogoşoaia este de câţiva ani mai rău ca Ferentariul, dealerii de droguri au pus stăpânire pe noi. Este o zonă cu familii înstărite şi traficanţii ştiu că copiii de bani gata sunt mai uşor de păcălit. Traficanţii de azi sunt ţigani, aceeaşi care până nu demult furau găini şi le vindeau, acum s-au reprofilat şi vând droguri”, au mai spus părinţii.

Părinţii s-au transformat în organe de anchetă

Ei duc o luptă pe cont propriu cu acest flagel de mai bine de 7 de ani, de cănd fiul lor, Alexandru, s-a drogat pentru prima dată. “Avea numai 15 ani când s-a drogat pentru prima dată, cu heroină şi fuma ceva, nu mai ştiu ce. Atunci l-am pîndit zile în şir să vedem de unde se aprovizionează şi i-am prins în flagrant pe traficanţi. Le-am sechestrat maşina şi ia- chemat pe poliţişti, dar aceştia erau mai preocupaţi să-i apere pe traficanţi decât pe noi”, a povestit tatăl.

Datorită soţilor Deheleanu, care nu s-au dat bătuţi şi au făcut zeci de plângeri şi sesizări la poliţie, au fost închişi atunci doi traficanţi de la care tinerii din zonă luau droguri, Petre Răcaru, zis Tutu şi Marius Vornicu, zis Bibicu. Aceştia vor ieşi din puşcărie anul acesta, peste câteva luni.

"Efectele drogurilor legale sunt mai puternice decât ale heroinei"

Au urmat aproape 5 ani de linişte în care Alexandru a stat departe de droguri. “Acum a fost mult mai rău ca atunci când consuma heroină. Efectele acestui praf sunt mult mai puternice, putea să-l omoare”, au spus părinţii. Dealerul de la care Alexandru a cumpărat praful “Generation 2012”, Rubeni din Chitilei, este bine-cunoscut în zonă pentru că-i aprovizionează pe tinerii din Mogoşoaia cu tot felul de stupefiante.

“Rubeni din Chitilei i-a vândut băiatului meu acest praf. Am făcut plângere la poliţie şi aşteptăm să se ia nişte măsuri. Dar cum acest praf este legal el nu va putea fi pedepsit pentru că e ca şi cum ai pedepsi pe cineva că vinde pâine la negru, îi dai cel mult o amendă. Este o mare mafia şi se vând toate tipurile de stupefiante”, au mai spus părinţii.Ei au adăugat că zeci de familii din Mogoşoaia trec prin situaţii asemănătoare dar se tem să facă plângere la poliţie pentru că le este frică de mafia din zonă.

O lege dată degeaba

Incidentul vine pe fondul redeschiderii magazinelor de vise, după ce au fost închise mai bine de o lună timp în care patronii au avut timp să scape de mai multe substanţe declarate ilegale de Guvern. Comercializanţii au scos pe piaţă, în urmă cu două săptămâni, o serie nouă de produse, legale, dar despre care medicii spun că nu ştiu nimic şi nu pot fi analizate pentru că în laboratoare nu există reactivi care să determine ce substanţe conţin.

“Un lucru e cert, aceste substanţe au efecte mai puternice decât cele interzise de Guvern şi consider că oricât de multe analize se vor face tot nu vom reuşi să le depistăm pe toate. Numai traficanţii le ştiu pentru că este interesul lor”, a spus dr. Rodica Năstase, medic primar psihiatru, şefa secţiei XV de la Spitalul Obregia, acolo unde a fost internat tânărul.

Peste 1.000 de tineri care au făcut abuz de substanţe de la magazinele etnobotanice au ajuns în stare gravă la secţiile de toxicologie din ţară, pe parcursul anului trecut. Anul 2010 a debutat cu un deces în rândul tinerilor care consumă droguri uşoare. Astfel, Andrei Corneliu Baran în vârstă de numai 17 ani, din Bucureşti, a murit după ce a făcut abuz de astfel de substanţe.

Guvernul a interzis, la o săptămână după această tragedie, comercializarea a 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. “Vom închide magazinele pentru o vreme, vom face curăţenie în rafturi, vom da produsele peste graniţă după care le vom înlocui cu substanţe noi. Indiferent câte substanţe vor fi interzise noi vom băga altele în loc, avem de unde”, a spus atunci patronul unui lanţ de magazine de vise.

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu