Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Conducerea CF2 nu a dat bani pentru igienizare | Miscarea celor ca noi!

vineri, 30 aprilie 2010

Conducerea CF2 nu a dat bani pentru igienizare

vineri, 30 aprilie 2010
Conducerea CF2 nu a dat bani pentru igienizare
Conducerea CF2 nu a dat bani pentru igienizare
Nepasare criminala

Spitalul unde doua paciente au fost la un pas sa moara din cauza infectiilor a cheltuit sume infime pentru curatenie * Din cele cateva zeci de licitatii organizate intre 2007 si 2010, putine au avut ca obiect igiena spitalului * In 2009 si 2010, nu s-a cheltuit nici un ban pentru acest lucru

Doua paciente operate la Spitalul Clinic CF 2 din Capitala au fost la un pas de moarte dupa ce s-au infectat cu anumite bacterii chiar in incinta unitatii medicale. Imediat dupa izbucnirea scandalului, Ministerul Sanatatii a declansat o ancheta pentru a stabili cauzele care au provocat aceasta situatie.

In urma controlului a reiesit ca, in spital, se lucreaza intr-un mediu impropriu si ca sterilizarea a fost indoielnica. De asemenea, s-a constatat ca nu au fost respectate conditiile de curatenie, dezinfectie, sterilizare si asepsie. Lipsa unor conditii de igiena cat de cat decente nu trebuie sa mire insa pe nimeni, daca privim la modul in care conducerea spitalului a tratat aceasta problema.

Spitalul Clinic CF 2 a cheltuit sume infime pentru materiale de igienizare, in ultimii trei ani. Iar acest lucru reiese din licitatiile organizate de catre unitatea medicala. Astfel, in perioada 2007 - 2010, spitalul, unde doua paciente au fost la un pas sa moara din cauza bacteriilor, a fost implicat in cateva zeci de licitatii. Doar in cateva dintre acestea s-au achizitionat materiale pentru curatenie, dezinfectie sau substante pentru sterilizare.

Spre exemplu, in aprilie 2008, spitalul a achizitonat "materiale de curatenie" in valoare de 20.130,4 lei, fara TVA. In aprilie 2008, conducerea unitatii medicale a mai cumparat dezinfectanti, in valoare de peste 80 de milioane de lei vechi, iar in mai 2008 a fost atribuit un contract societatii SC Washer SRL, pentru "prestari servicii spalatorie". Tot in 2008, dar in luna ianuarie, Spitalul CF 2 a organizat o licitatie pentru "service aparatura medicala pentru sterilizare", valoarea contractului fiind de aproximativ noua milioane de lei vechi.

Putin si in 2007

In ceea ce priveste anul 2007, nici in aceasta perioada nu au fost cheltuiti prea multi bani pentru igiena spitalului. In luna iunie, a fost atribuit un contract in valoare de peste 50 de milioane de lei vechi, a carui obiect era furnizarea de materiale pentru curatenie. Peste putin timp de la aceasta licitatie, Spitalul Clinic CF 2 a cumparat dezinfectanti in valoare de 47,124 fara TVA. La fel s-a intamplat si in alte doua cazuri, sumele fiind si de aceasta data insa unele nu foarte mari. Pe de alta parte, tot in 2007, conducerea unitatii medicale a mai organizat cateva licitatii pentru servicii de intretinere si reparare a echipamentului.

Grav este ca, dupa cum se poate observa, Spitalul Clinic CF 2 nu a cheltuit nici un leu pentru igienizarea unitatii medicale in 2009 sau in 2010. Cel putin asa reiese in urma anunturilor de atribuire existente in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Situatia de la CF 2 a fost descoperita dupa ce prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu, in varstă de 36 de ani, a intrat in coma din cauza unei infectii care ar fi fost contractata chiar in incinta spitalului. Familia Ameliei Antoniu a sustinut ca toate aceste complicatii au aparut in urma unei interventii chirurgicale minore, de cauterizare a unei rani pe colul uterin, atunci cand ar fi fost contractata infectia. Pe de alta parte, la Spitalul Universitar a ajuns in coma pacienta, care ar fi ajuns in aceasta situatie tot in urma unei infectii contractate la spitalul CF 2. (G.T.)

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu