Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Smochinul in care s-a urcat Zaheu a fost salvat de catre rusi | Miscarea celor ca noi!

joi, 15 aprilie 2010

Smochinul in care s-a urcat Zaheu a fost salvat de catre rusi

joi, 15 aprilie 2010

Unul dintre cei mai faimoşi copaci din istorie, vechiul smochin din Evanghelie, a fost literalmente salvat de botaniştii din Rusia.

Copacul murise, în el trăind doar termite, ramurile se uscaseră. Specialiştii au îndepărtat termitele, au curăţat ramurile uscate, iar lemnul a început din nou să fie verde, şi chiar să aibă mici fructe.Conform Evangheliei lui Luca, atunci când Iisus a trecut prin Ierihon, unde trăia Zaheu, acesta din urmă dorind să-L vadă de la distanţă pe Mântuitor, a urcat în smochin. De acolo, el L-a văzut pe Iisus şi L-a invitat în casa sa. Conform tradiţiei Bisericii, Zaheu a devenit mai tarziu primul episcop al Cezareii Palestinei - se arata in ultima editie a Saptamanii rusesti (Sedmita). Recent, terenul pe care se afla încă smochinul biblic, a fost transferat în proprietatea Rusiei, care va construi un centru cultural. "Rusia nu revine pur şi simplu în Locurile Sfinte. Rusia se întoarce cu noi propuneri, noi proiecte." - a declarat către Kanal 1, un membru al preşedinţiei FR, Vladimir Kojin. (Lacasuri Ortodoxe)

1 comentarii:

Unknown spunea...

Un gest nobil, o dovadă în plus că ruşii au fost şi au rămas buni creştini.

Trimiteți un comentariu