Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Membrii Guvernului, primii datornici la stat | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 12 mai 2010

Membrii Guvernului, primii datornici la stat

miercuri, 12 mai 2010
Membrii Guvernului, primii datornici la stat

Cine pe cine jecmaneste

Membrii Guvernului, primii datornici la statCei care taie la sange veniturile romanilor au de dat, la randul lor, bani grei la buget * In frunte cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ministrul Muncii, Mihai Seitan si ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea * Numai datoriile lor insumeaza peste 700.000 de lei


Guvernul nu mai face fata datoriilor si taie in carne vie. Taie pensii, taie salarii, indemnizatiile pentru cresterea copilului, posibil si alocatiile. Strange cureaua la maximum, dar cureaua muritorilor de rand. In schimb, ministrii in functie, care par sa functioneze dupa propriile masuri, aduna prin firmele pe care le manageriaza zeci si sute de mii de lei datorii catre stat.

Insusi ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, om cu viziune, care are grija sa scoata bani si de la ultimul amarat, figureaza pe lista datornicilor la stat cu firma EOL Renewable Energy, executata silit pentru 25.278 de lei. In contextul actual si venind de la un om care zi de zi se presupune ca lucreaza cu cifrele, cautand in permanenta noi metode de a impune biruri cetatenilor, situatia lui Vladescu nu poate decat sa irite orice roman normal platitor de taxe si impozite. Mai ales ca nu este doar o intamplare singulara.

Actionar la zece firme

Potrivit listei datornicilor la stat, inregistrati la data de 31 martie, firma EOL Renewable Energy, unde ministrul Finantelor (foto) este asociat intr-o cota de 25%, figureaza ca executata silit pentru 25.278 lei. Firma, producatoare de energie electrica, s-a remarcat pană acum printr-un contract cu primaria comunei tulcene Cerna, vizand constructia Parcului Eolian Cerna. Iar aceasta nu este pentru prima data cand o firma a ministrului are restante la buget. Pe precedenta lista, cu datornicii aflati in executare la 31 decembrie 2009, aparea firma Boss Constructii si Consultanta SRL, unde Vladescu detine peste 90% din actiuni. Potrivit declaratiei de interese, ministrul Finantelor este un prosper om de afaceri, detinand actiuni la zece firme, dintre care doua sunt in curs de radiere. Acestea sunt PVB Euroconsulting (75%), Ecologic allpro (10%), Clubul Vinului SA, Boss Constructii si Consultanta (94%), Team Delta Proiect (30%), VKT Environment (37,5%), Rom offset Management (40%), EOL Renewable Energy (25%), Tipo Trading si Leader High Tech. De asemenea, potrivit declaratiei de avere, ministrul mai este actionar la Aqua Fin Consulting, BCC Srl si Lord Expert Consult.

Berceanu, Seitan si Udrea, datorii de 700.000 de lei

Sebastian Vladescu nu este singurul membru al Guvernului cu datorii neachitate catre stat. Pe langa alti colegi de cabinet, se poate spune chiar ca Vladescu este mic copil. Asta intrucat, la inceputul acestui an, firmele la care sunt actionari Radu Berceanu, Elena Udrea si Mihai Seitan adunau datorii la fisc in valoare de nu mai putin de 700.000 de lei. Astfel, Societatea Guild Broker de Asigurare SRL din Bucureşti, la care este actionar si ministrul Muncii, Mihai Seitan, inregistra la inceputul anului 2010 datorii la stat de 245 de mii de lei. De asemenea, peste 450.000 de lei, erau datorati statului si de catre societatea AVI SRL, din Craiova, detinuta in proporţie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Si impotriva unei firme la care este actionar ministrul Turismului, Elena Udrea, se incepuse de curand executarea silita. Suma datorata de societatea DALLI INTERNATIONAL CO. SRL era insa una infima, de aproximativ 564 de lei. Chiar si asa, Elena Udrea nu a recunoscut ca nu si-a achitat obligatiile, dand vina pe sistemul de calcul de la ANAF, in care s-ar fi strecurat o eroare.

O firma a lui Vladescu, abonata la banii publici

Potrivit Grupului de Investigatii Politice, in mandatul anterior de ministru al Finantelor al lui Sebastian Vladescu, o firma la care acesta este actionar a primit sapte contracte din bani publici, in valoare de o jumatate de milion de euro. Pana sa devina Vladescu ministru, firma nu primise nici un contract. Ulterior, in urma viiturilor din 2005 si 2006, guvernarea PNL-PD a alocat sume importante de bani pentru lucrari de prevenire a inundatiilor, iar unul dintre cei care "au profitat de aceste fonduri" a fost chiar ministrul Finantelor de la acea vreme, Sebastian Vladescu. Conform sursei citate, acesta a obtinut, in decembrie 2006, prin societatea comerciala Boss Constructii si Consultanta SRL, contracte in valoare totala de aproape 1,6 milioane de lei, fara TVA.

Firma lui Videanu, cautata si ea de Fisc in trecut

Conform adresei nr. 212489 din 19.06.2002 emisa de Administratia Finantelor Publice a Sectorului 3, se certifica faptul ca SC Titan Mar SA, controlata de ministrul Economiei, Adriean Videanu, a fost depistata si sanctionata in doua randuri pentru evaziune fiscala, fiind sanctionata cu amenda contraventionala conform legii. Astfel, organele fiscale au aplicat amenzi pentru evaziuni fiscale prin procesele verbale din 27.08.1998 si 10.07.2000. La data de 05.09.2002, firma deputatului Videanu figura cu datorii de ordinul miliardelor de lei, pentru neplata obligatiilor sociale catre fondurile de stat, precum si fata de unii furnizori.

Robert Negoita, datorie de 31 de milioane de euro

Nu numai membrii Guvernului au datorii importante la stat. La sfarsitul anului trecut, Fiscul l-a notificat pe Robert Negoita (deputat PSD) ca are de platit alte trei milioane de euro TVA in urma unor operatiuni prin care deputatul PSD a incercat sa scape de o datorie de 28 de milioane de euro pentru care ANAF i-a impus sechestru asigurator. Ca sa evite sechestrul, Negoita si-a transferat cele 1.600 de imobile drept aport de capital intr-o firma nou infiintata. Potrivit ANAF, Negoita s-a ales in acest mod cu noi taxe la stat in valoare de trei milioane de euro. Cele 28 de milioane pe care le datora deja la bugetul de stat reprezinta TVA-ul aferent vanzarilor efectuate de Negoita intre 2005 si 2006, cand a vandut sute de case in calitate de persoana fizica, pentru a evita plata TVA. Fiscul a considerat insa ca sunt operatiuni comerciale, astfel ca in luna august i-a emis o decizie de impunere pentru sumele datorate bugetului de stat. Negoita a contestat decizia si a incercat sa evite sechestul printr-un aport de capital.

Firma fostului ministru Placinta, crutata de Fisc

SC Sorste SA, firma la care fostul ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Luminita Placinta, detine 96% din actiuni, a beneficiat anul trecut din partea Fiscului de o compensare a unor datorii la bugetul de stat in valoare de 5,5 milioane de euro. Conform ANAF, datoriile firmei Sorste se imparteau astfel: 4.221.936 de lei, datorie la bugetul de stat; 8.502.740 lei, restanti la bugetul asigurarilor sociale de stat; 5.845.538 de lei, datorie la bugetul asigurarilor pentru somaj; 3.880.696 de lei, restanti la bugetul asigurarilor sociale de sanatate. In dreptul fiecarei sume era trecuta mentiunea „cerere de compensare in curs de solutionare“. Intre timp, SC Sorste SA a disparut din vaza de restantieri ai Fiscului.

Andrei Ghiciusca
sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu