Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Realitatea despre gherilele urbane din Grecia | Miscarea celor ca noi!

vineri, 21 mai 2010

Realitatea despre gherilele urbane din Grecia

vineri, 21 mai 2010
Realitatea despre gherilele urbane din Grecia

Într-o ţară în care ieşitul în stradă face parte din cultura naţională, aşa numiţii "koukouloforoi" (cagulaţii), gherile urbane desprinse din anarhişti, activişti de extremă-stânga şi activişti antiglobalizare, deviază către violenţe unele din sutele de demonstraţii paşnice anuale din Grecia.
Realitatea despre gherilele urbane din Grecia
Koukouloforoi nu sunt însă o forţă unită, în ultima vreme incluzând în rândurile lor justiţiari şi mici delicvenţi, care nu sunt conectaţi la nicio ideologie, comentează The New York Times, citat de Agerpres.

În Grecia, protestele antistatale îşi au rădăcinile în războiul civil din perioada 1946-1949 şi mai ales în dictatura militară dintre 1967-1974, când zeci de mii de studenţi au contribuit la dărâmarea de la putere a juntei. Majoritatea luptătorilor antiautoritari din Grecia nu sunt violenţi, deşi experţii indică faptul că mişcările respective tind să atragă unii adolescenţi nemulţumiţi şi persoane tinere din suburbii tihnite ale Atenei. La fel ca în cazul mişcărilor din Ucraina până în China, ei comunică şi se organizează cu ajutorul Internetului şi a mesajelor de telefonie mobilă. Mulţi dintre anarhiştii abordaţi după demonstraţiile din 5 mai au refuzat să fie intervievaţi, afirmând că se simt pe nedrept luaţi în vizor de poliţie şi maltrataţi de mass-media.

Deşi activiştii antiguvernamentali au denunţat violenţele de la 5 mai, ei afirmă că tinerii înţeleg deseori greşit chemarea lor la revoluţie. Unii anarhişti spun că mişcarea a creat un "monstru". Vassilis Chajiakovou, manager al librăriei Ianos din centrul Atenei, în vârstă de 44 de ani, s-a confruntat cu unul din tinerii care, la 5 mai, au aruncat bombele incendiare asupra băncii Marfin Egnatia şi asupra librăriei sale, ameninţându-l că-i dă foc....(Citeşte mai departe)

sursa: romania libera

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu