Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Visez, spun basme si fac trascau! | Miscarea celor ca noi!

joi, 28 octombrie 2010

Visez, spun basme si fac trascau!

joi, 28 octombrie 2010
Taria nu o masor cu nici un aparat. Doar sunt taran si tuicar! Gust si scuip pe foc! Daca o flacara jucausa se ridica de pe lemnele aprinse e semn ca mai poate curge! Adica borgotul nu-i stors de vlaga, mai are ceva tarie. Cazanul de tuica!..."Ilegal", fara brand produce tuica si povesti de sute si sute de ani.
Visez, spun basme si fac trascau!
Centru de atentie pe timp de iarna, unde se maicoace un cartof, se frige un carnat, unde vin toti povestitorii si mincinosii satului. Peste toate astea troneaza danful de borgot si tuica cruda! Aici se uita munca cu stransul prunelor, se uita de necazuri. Se povesteste! Abia astepti sa se lase gerul, sa cada "podina", prunele scufundandu-se in zeama rosiatica, semnul divin ca a venit vremea cazanului. Fuga la cazan! Se fac liste care cum ii vine randul. Ger tare! Unde mai pui ca magicul cazan e asezat intr-o vagauna pe malul apei, de unde apa vine rece-rece pentru a transforma aburul in lichidul magic, iar borgotul puturos se scurge undeva nu conteaza. Dar nu conteaza, incepe competitia; tuica cruda, basme, povesti, minciuni, legende, amintiri... Zile intregi, saptamani in care aceleasi glume porcoase se succed la concurenta cu vesti despre cine cum a mai murit, a mai inselat consoarta, a mai fost prins cu nadragii-n vine. Spatele-ti ingheata, fata-i la foc, dar cand te uiti spre Dumnezeire sangele iti duce prin corp un val imens de optimism!
Mai bea o gura!

Visez, spun basme si fac trascau!
Visez, spun basme si fac trascau!
Visez, spun basme si fac trascau!
Visez, spun basme si fac trascau!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu