Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Cascada de foc | Miscarea celor ca noi!

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Cascada de foc

sâmbătă, 16 octombrie 2010
Parcul national Yosemite, California, SUA
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc
Cascada de foc

Parcul national Yosemite, California, SUA


Acest loc a fost stabilit ca parc national in 1890. Este faimos pentru suprafata sa tare reliefata, cascade si pini de varste seculare (Sequoia Giganteum). Acopera cam 1200 de mile patrate (cca 3108 km patrati) si monolitul El Capitan este la 910m deasupra vaii. El Capitan este cel mai mare monolit de granit din lume si cascada lui (de foc) este una dintre cele mai spectaculoase vederi ale parcului. Vederea spectaculara a cascadei este creata de reflexiile razelor de soare care lumineaza apa cazatoare sub un anume unghi, foarte specific unghi. Aceasta vedere rara poate fi vazuta numai intr-o perioade de circa 2 saptamani, spre sfarsitul lunii Februarie. Ca sa fotografieze acest eveniment atat de rar, de multe ori, fotograful trebuie sa rabde cativa ani, pentru a captura aceste imagini... Motivul este ca aparitia fenomenului depinde de cateva conditii naturale care trebuie sa apara cam in acelasi timp si... depinde de pur noroc.
1: Formarea cascadei. Apa rezulta din topirea zapezii si a ghetii de pe varful muntelui. Se topeste intre Decembrie si Ianuarie si sunt sanse ca spre sfarsitul lui Februarie sa nu mai fie prea multa zapada care sa se topeasca
2: Este unghiul extrem de specific la care razele soarelui lumineaza apa cazatoare. Pozitia soarelui trebuie sa fie exact intr-un loc particular pe cer. Aceast fapt este posibil numai spre sfarsitul lui Februarie si numai la inceputul amurgului Daca este o zi noroasa, fotografiezi numai o cascada cenusie. Mai mult: vremea in acest parc national este greu de prezis si foarte schimbatoare.
Se combina cu dificultatea de a fotografia acolo pentru ca un permis de intrare este necesar iarna, datorita conditiilor de drum primejdioase...
Cineva a reusit si asa avem o sansa ca sa vedem acest fenomen...

5 comentarii:

Anonim spunea...

genial

Brosu Constantin spunea...

Foarte tare informaţia şi fotografiile.
La prima vedere eu am spus ca este un şuvoi de lavă.
Este la fel de interesant ca piramida din Ceahlău!

championsurl spunea...

exact asa am crezut initial si eu!

Alina spunea...

interesant :)

Ciprian Dumitrescu spunea...

Superbe imaginile. Inedite si prin dificultatea de a fi de fata la un asemenea eveniment.

Trimiteți un comentariu