Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Atacul asupra flotilei umanitare a decurs prompt si cu “sensibilitate” | Miscarea celor ca noi!

marți, 1 iunie 2010

Atacul asupra flotilei umanitare a decurs prompt si cu “sensibilitate”

marți, 1 iunie 2010
Atacul asupra flotilei umanitare a decurs prompt si cu “sensibilitate”

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak a declarat ca incidentul petrecut luni dimineata, soldat cu peste 15 morti a fost exclusiv vina organizatorilor flotilei de intrajutorare a palestinienilor. Barak a sustinut ca soldatii israelieni au fost fortati sa protesteze si ca nu doreste ca “aceasta provocare pusa la punct de oameni iresponsabili” sa distruga progresele obtinute in negocierile de pace, sustine agentia de presa Animanews din Israel.

Seful de Stat Major al Israelului, generalul Gabi Ashkenazi, a sustinut ca soldatii israelieni au deschis focul din cauza violentelor care au fost generate de catre membri echipajului de la bordul navei “Mavi Marmara”. De asemenea, Ashkenazi a declarat ca vasul turcesc era condus de catre membri ai organizatiei extremiste IHH.

Comandantul marinei israeliene, Marom Eliezer, a declarat ca soldatii din comanda sa au dovedit bravura si perseverenta deoarece au reactionat prompt si in legitima aparare, intr-un moment in care vietile acestora erau in pericol.

In acceptiunea lui Marom, citat de catre agentia de presa mentionata mai sus, situatia a fost inevitabila, iar daca soldatii israelieni nu actionau prompt si cu “sensibilitate”, si-ar fi pierdut viata mai multe persoane. (A.F.)

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu