Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Acuzat de crimă, despăgubit cu 490.000 de euro | Miscarea celor ca noi!

marți, 1 iunie 2010

Acuzat de crimă, despăgubit cu 490.000 de euro

marți, 1 iunie 2010
Acuzat de crimă, despăgubit cu 490.000 de euro

Alexandru Diaconescu, acuzat că ar fi autorul jafului armat de la 6 decembrie 2004, din Braşov, în urma căruia au fost ucise două farmaciste, trebuie despăgubit de stat cu 490.000 de euro. Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, după ce tânărul a dat anul trecut statul în judecată.
Acuzat de crimă, despăgubit cu 490.000 de euro
„Aceasta este o procedură specială la care pot apela toţi cei care au fost privaţi de libertate şi ulterior achitaţi, prin decizie definitivă şi irevocabilă", a explicat Ovidiu Văduva, avocatul lui Diaconescu.

Cererea de despăgubire a fost depusă la 14 mai 2009 la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti. Alexandru Diaconescu a cerut daune morale în valoare de 12.600.000 de lei şi acordarea de prejudicii materiale în valoare de 150.000 de lei, datorate procesului în care a fost achitat.

„Din cauza acuzaţiilor care i s-au adus şi a celor 10 luni petrecute după gratii, viaţa lui a fost complet dată peste cap. Logodnica l-a părăsit, deşi stabiliseră să se căsătorească, s-a consumat foarte mult şi a suferit multe umilinţe. A slăbit 20 de kilograme în acea perioadă. După ce a ieşit nu şi-a mai găsit un loc de muncă, decât ocazional, pe la cunoştinţe, pentru că fiecare angajator e reticent când vede cine este", a mai spus Ovidiu Văduva.

„Sunt victima unei grave erori judiciare, aşa cum rezultă din decizia definitivă de achitare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Din câte cunosc eu, sunt singura persoană din România care a fost trimisă în judecată, în stare de arest, pentru omor deosebit de grav şi care a fost achitată de toate instanţele", şi-a motivat Diaconescu solicitarea.

În cererea sa, Diaconescu arată că a fost acuzat, inculpat şi apoi arestat preventiv, fiind trimis în judecată pentru infracţiunile de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor....(Citeste mai departe)

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu