Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Udrea, shopping bugetar sub nasul FMI | Miscarea celor ca noi!

luni, 17 mai 2010

Udrea, shopping bugetar sub nasul FMI

luni, 17 mai 2010
Udrea, shopping bugetar sub nasul FMI

De criză. Elena Udrea caută curieri rapizi şi menajere la Ministerul Dezvoltării, dă 200.000 de euro pentru decorarea unui stand, iar Preşedinţia schimbă decoraţiile pentru femei în decoraţii unisex.
Udrea, shopping bugetar sub nasul FMI
Din aprilie până la începutul acestei luni, adică exact în perioada în care delegaţia FMI cerea reduceri drastice de buget şi Traian Băsescu anunţa tăieri de pensii şi salarii, Ministerul Dezvoltării Regionale a pus la bătaie aproximativ 700.000 de euro pentru achiziţii publice. Mărunţişuri, de la servicii de curierat rapid şi servicii de curăţenie de peste 90.000 de euro până la 200.000 de euro pentru... decorarea standului României la Târgul de Turism de la Berlin.

Pe site-ul licitatiapublica.ro au fost publicate din aprilie până în mai o serie de contracte oferite de ministerul condus de Elena Udrea, unele prin atribuire, altele prin licitaţie, de peste 2,5 milioane de lei, plus 124.000 de euro fără TVA pentru "achiziţie de carburanţi".

Astfel, pentru servicii de depozitare documente şi arhivare, ministerul oferă 396.000 de lei, aproape 100.000 de euro. Pentru realizarea unui studiu privind consumul de servicii turistice în România se acordă 60.000 de lei. Pentru servicii de curierat rapid intern şi extern, este pusă la bătaie suma de 139.300 de lei, aproape 34.000 de euro, iar pentru servicii de curăţenie la Ministerul Dezvoltării - 240.000 de lei, aproape 60.000 de euro. Benzina şi motorina pentru ministerul Elenei Udrea constă 124.000 de euro fără TVA, iar pentru amenajarea şi decorarea unui stand al României la Târgul de Turism de la Berlin s-au alocat nu mai puţin de 804.233 de lei, adică aproape 200.000 de euro. Contractul a fost încredinţat prin licitaţie electronică firmei Ad Production Impex din Bucureşti.

Tot Ministerul Dezvoltării şi Turismului finanţează parţial un contract de promovare şi publicitate pentru proiectul "Promovarea potenţialului turistic al judeţului Valcea", contract scos la licitaţie de Consiliul Judeţean Vâlcea. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de 408.000 de lei (peste 100.000 de euro), din care, potrivit documentelor din sistemul SEAP, trebuie să se realizeze pliante, broşuri, pixuri şi filme despre judeţul Vâlcea.

Şi Administraţia Prezidenţială a ieşit la cumpărături pe sistemul SEAT al achiziţiilor publice, pe lângă foiţă de aur pentru Biserica de la Cotroceni şi covoraşele din fibră de bambus fiind încheiat un contract cu OMV Petrom, pentru carburantţi, în valoare de 398.000 de lei fără TVA, adică peste 100.000 de euro în total.

De asemenea, Preşedinţia a emis o ofertă pentru "achiziţie serviciu de transformare a decoraţiilor civile pentru doamne în cele de tip unisex". Adică, decoraţiile pe care le oferă Traian Băsescu la diverse ocazii nu vor mai fi diferite pentru femei şi bărbaţi. Contractul este însă unul mic, de numai 7.900 de lei, adică în jur de 2.000 de euro. Tot instituţia condusă de Traian Băsescu a încheiat şi un contract pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Curtea Palatului Cotroceni. Contractul, de 118.000 de lei, a fost câştigat de firma Garden Center Grup, condusă de un anume Ionuţ Olteanu, un apropiat al administraţiilor locale conduse de PDL. Tot firma lui a câştigat şi contractul pentru peisagistica cimitirelor din Bucureşti, scos la licitaţie de Administraţia cimitirelor.

sursa: jurnalul national

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu