Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Tăierea salariilor şi pensiilor se face pentru siguranţa naţională | Miscarea celor ca noi!

joi, 27 mai 2010

Tăierea salariilor şi pensiilor se face pentru siguranţa naţională

joi, 27 mai 2010
Pentru ce s-a murit in '89? Pentru a veni niste neica nimeni, banditi ce au pus mana pe putere, si a ne restrange drepturile!

ATENTIE, ROMANI! Nu va bucurati de necazul altora! Maine ne va veni randul la toti!

Tăierea salariilor şi pensiilor se face în baza articolului 53, referitor la siguranţa naţională spune eminentul profesor de drept constitutional emil boc!

"Această lege are ca temei articolul 53 din Constituţia României, de restrângere temporară a exerciţiului unor drepturi, şi anume este vorba de restrângerea acestora până la sfârşitul anului, până în 31 decembrie, urmând ca drepturile de pensii şi drepturile salariale pentru 2011 să fie stabilite prin legea bugetului pe 2011, prin noua lege a pensiilor şi prin noua lege a salarizării unitare a bugetarilor. Asta în condiţiile în care se realizează măsurile de restructurare a sectorului bugetar şi, pe de altă parte, de relansare a activităţii economice, astfel încât să avem resursele financiare pentru a putea vorbi de o creştere sănătoasă a salariilor şi pensiilor în anul 2011", a declarat Emil Boc.


Premierul a precizat că ordinea publică şi siguranţa naţională permit acest lucru, răspunzând astfel la o întrebare a jurnaliştilor care doreau să afle în baza cărui principiu a decis Guvernul restrângerea unor drepturi constituţionale.

Iată ce prevede Articolul 53 din Constituţia României:

(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.

(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu