Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Săptămâna protestelor: Peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Guvern | Miscarea celor ca noi!

luni, 17 mai 2010

Săptămâna protestelor: Peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Guvern

luni, 17 mai 2010
Săptămâna protestelor: Peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Guvern

Profesorii, studenţii, funcţionarii publici, poliţiştii, medicii şi pensionarii şi-au dat întâlnire miercurea aceasta în Piaţa Victoriei, unde îi aşteaptă pe membrii Guvernului la discuţiile pe care nu le-au purtat până acum. Sindicaliştii aşteaptă să li se alăture şi angajaţii din mediul privat. Până la 19 mai, continuă şi celelalte proteste anunţate.
Săptămâna protestelor: Peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi miercuri la Guvern
În prima zi a săptămânii continuă protestele bugetarilor din toate confederaţiile sindicale la Palatul Cotroceni, de la 9:30 la 11:30, şi la Palatul Victoria, între 10:30 şi 12:30, acţiunile fiind anunţate pentru fiecare zi a săptămânii, cu excepţia zilei de 19 mai, când toţi se vor aduna în Piaţa Victoriei. Tot de astăzi îşi reiau protestele în faţa Ministerului Educaţiei şi studenţii, pe care îi scot în stradă dublarea taxei de cazare în cămin şi înjumătăţirea burselor.

Peste 7.000 de tineri sunt aşteptaţi să protesteze luni în Capitală. În faţa Ministerului Muncii se vor aduna, tot astăzi, după ora 12:00, câteva sute de părinţi afectaţi de propunerea de reducere a indemnizaţiei pentru pamperşi şi lapte praf, care în prezent reprezintă 85% din veniturile realizate în ultimele 12 luni sau 600 de lei pentru cei care au venituri mai mici. Intenţia executivului a stârnit revoltă inclusiv în interiorul partidului de guvernare, măsura fiind criticată şi de organizaţia de femei a PDL.

De asemenea, profesorii vor continua să picheteze Palatul Parlamentului în zilele de 18 şi 20 mai, între orele 10:30 şi 12:30. Liderii sindicatelor din Educaţie au anunţat şi declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, începând cu 31 mai, fiind nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 de procente, de proiectul Legii Educaţiei şi de întârzierea găsirii soluţiilor pentru rezolvarea tuturor celorlalte probleme din sistem.

Bugetarii, pensionarii şi studenţii sunt afectaţi de măsurile de austeritate luate de Executiv. La 19 mai, când se împlinesc trei ani de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, sunt aşteptaţi peste 40.000 de oameni în faţa Guvernului, la cel mai mare miting de după mineriade. După miting, sindicaliştii afiliaţi la CNS "Cartel Alfa" vor decide dacă vor declanşa greva generală, începând cu 25 mai, sau vor organiza o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia, cu blocarea Pieţei Victoriei în fiecare zi. Sindicaliştii din transporturi sunt, la rândul lor, pregătiţi de grevă.

Angajaţii CFR şi Metrorex ameninţă cu declanşarea unei greve simultane dacă salariile vor fi reduse cu 25%. Şi sindicaliştii din Sănătate ar putea declanşa greva generală în acelaşi timp cu profesorii, la 31 mai, problemele din sistem fiind deosebit de grave.

Atât sindicaliştii din Educaţie, cât şi studenţii au refuzat ultimele invitaţii la dialog ale ministrului Daniel Petru Funeriu, declarând că vor să discute despre problemele din sistemul de învăţământ cu premierul Emil Boc. Sindicaliştii au lansat săptămâna trecută o serie de ameninţări la adresa membrilor Guvernului, chemându-i pe membrii Executivului la mitingul de la 19 mai, "dacă au curaj să vină".

Mai mult, poliţiştii care au manifestat vineri în Piaţa Victoriei au lansat tuturor românilor invitaţia de a participa la manifestaţia de miercuri, adresându-se direct celor din Palatul Victoria: "Vă arătăm pe 19 mai ce înseamnă Hora Unirii pe caldarâmul vostru şi vă trimitem la mititica, că ne-am săturat de voi". Forţele de ordine vor participa la protestul din 19 mai.

sursa: jurnalul national

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu