Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Romania s-a intors cu zece ani in urma | Miscarea celor ca noi!

marți, 18 mai 2010

Romania s-a intors cu zece ani in urma

marți, 18 mai 2010
Romania s-a intors cu zece ani in urma # Basescu si Boc, inventatorii Masinii Timpului

Situatia economica este la nivelul perioadei 1996-2000, cand o serie de masuri nepopulare luate de guvernarea CDR au dus rata somajului la 10,4% * Si atunci, ca si acum, Romania depindea de banii de la FMI, iar protestele se tineau lant * Interesant este si ca o parte dintre guvernantii de acum sunt guvernantii de atunci
Romania s-a intors cu zece ani in urma
In timpul mandatului de premier al lui Emil Boc, Romania s-a intors cu mai mult de zece ani in urma. Situatia economica a ajuns sa fie una la fel de proasta ca cea din timpul guvernarii CDR, din perioada 1996-2000. O guvernare din care au facut parte si o serie de personaje aflate la putere astazi, precum presedintele Traian Basescu.

Multi dintre romani incearca sa nu isi aduca aminte de perioada 1996 - 2000. Guvernata de celebra Conventie Democratica, Romania a inregistrat in acei ani un declin economic fara precedent. Interesant este ca ceea ce s-a intamplat in timpul CDR se repeta la mai bine de zece ani distanta. Astfel, in 1998, exact la mijlocul guvernarii Conventiei, rata somajului ajungea la 10,4%, iar 1.025.000 de oameni nu aveau unde sa munceasca. Dupa 12 ani, situatia pare ca este pe cale sa se repete. In momentul de fata, conform datelor de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, exista 738.000 de someri, dar, in realitate, cifrele sunt mult mai mari. In ceea ce priveste rata somajului, aceasta este 8,07%, mai mica decat cea din 1998. Totusi, previziunile Fondului Monetar International arata ca rata somajului poate ajunge la 10%. Exact ca in 1998.

Mitinguri si mineri

O alta similitudine dintre anul 2010 si perioada neagra 1996 - 2000 este legata de miscarile sociale care au loc in tara. Si acum, la fel ca si atunci, zeci de mii de oameni protesteaza fata de masurile anti-populare si fata de politica guvernului. De asemenea, interesant este ca printre cei care vor iesi in strada se numara si minerii din Valea Jiului. Practic, dupa zeci de ani, acestia se vor intoarce la Bucuresti, la fel cum au incercat sa o faca si la mijlocul anilor '90. Diferenta este ca, de aceasta data, forta si numarul lor sunt mult mai mici.

Imprumuturi la FMI

Nu in ultimul rand, trebuie precizat ca in 2010, la fel ca si in timpul guvernarii CDR, deciziile economice sunt luate sub indicatiile Fondului Monetar International. Dupa cum se stie, la mijlocul anilor '90, Romania a decis sa se imprumute la FMI, programul incheiat cu acest organism financiar fiind dus la bun sfarsit in timpul guvernarii PSD. Dupa mai bine de zece ani, FMI s-a reintors in Romania, chemat de aceasta data de catre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc. (M.N.)

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu