Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Publicam Ordonanta de Urgenta privind taierea salariilor si pensiilor | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 12 mai 2010

Publicam Ordonanta de Urgenta privind taierea salariilor si pensiilor

miercuri, 12 mai 2010
Publicam Ordonanta de Urgenta privind taierea salariilor si pensiilor

Publicam, prin amabilitatea judecatorului Adrian Neacsu, proiectul Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind taierea salariilor, pensiilor, a soldei militarilor si ajutorului de somaj, precum si reviziurea ajutoarelor de la stat, inclusiv pentru copii.
Publicam Ordonanta de Urgenta privind taierea salariilor si pensiilor
Proiectul prevede urmatoarele masuri principale:

1. Castigul salarial brut sau, dupa caz, solda bruta, respectiv indemnizatia bruta, aferente personalului incadrat in autoritati si institutii publice astfel cum sunt acestea definite la art 2 din legea nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, se diminueaza cu 25%
In situatia in care, din aplicarea prevederilor alin (1) rezulta o valoare mai mica decat valoarea salariului minim brut pe tara, suma care se acorda este de 600.
Aceste prevederi se aplica incepand cu drepturile aferente lunii iunie.

2. Incepand cu data de 1 iunie 2010 valoarea punctului de pensie este de 622,9 lei

3. In 2010 nu se contracteaza bilete de odihna.

4. Se introduce taxa de solidaritate reprezentand o cota de 90% aplicata partii din pensiile cuvenite sau aflate in plata prevazute de legi cu caracter special care depaseste pensia calculata potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii. Sunt vizate toate pensiile asa zis speciale, inclusiv cele ale militarilor, carora, dupa deducerile privind contributia de asigurari sociale si a impozitului pe venit, li se aplica taxa de solidariate de 90%.

5. se abroga prevederile referitoare la:
acordarea de trusouri pentru nou-nascuti (Legea nr. 482/2006);
sprijinul financiar la constituirea familiei (Legea nr 396/2006)

Documentul poate fi citit integral AICI.

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu