Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Profesorii bucuresteni, intimidati de inspectorate pentru a renunta la greva | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 26 mai 2010

Profesorii bucuresteni, intimidati de inspectorate pentru a renunta la greva

miercuri, 26 mai 2010
Profesorii bucuresteni, intimidati de inspectorate pentru a renunta la greva

Inspectoratele scolare din Bucuresti trimit scolilor tabele care trebuie completate cu numele profesorilor care vor sa participe la greva programata pe 31 mai. Masura este considerata una de intimidare si ilegala de catre cadrele didactice si de catre liderii sindicali.

Autoritatile incearca sa impiedice cadrele didactice din Capitala sa participe la greva generala pe care vor sa o declanseze la data de 31 mai. “Sunt scoli in Sectorul 2, unde li s-a spus profesorilor care au optat ieri pentru greva ca luni (n.r. – ziua mitingului) «trebuie» sa se dea examenul de bacalaureat, ca ordinul a venit «de sus». De la cine de sus?”, ne-a declarat, sub protectia anonimatului o profesoara la un liceu din Bucuresti. “In plus, au aparut in cancelarii foi, declaratii tip, pe care sa le semneze pe propria raspundere ca vor face sau nu greva. Foile vor fi trimise azi la inspectorat. Cu declaratia asta se merge la intimdare, pentru ca se stie ca vor concedia din toamna mii de oameni”, afirma cadrul didactic.

“Avand in vedere ca titularizarea se anuleaze prin noua lege, profesorii nu mai au siguranta zilei de maine si nu se mai pot pune rau cu directorul, nicidecum cu inspectoratele si au devenit o masa de manevra”, sustine profesoara. Potrivit acesteia, unii profesori sunt sunati de la secretariatul institutiilor de invatamant si intrebati daca vor participa la bacalaureat, sugerandu-se ca restul profesorilor vor participa la examen.

Revista Cariere a incercat, fara succes, sa contacteze conducerea Inspectoratului Scolar din Sectorul 2, secretariatul institutiei comunicand ca inspectorii sunt in sedinta.

Actiunea inspectoratului este considerata de intimidare si ilegala de catre presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, care a declarat pentru Revista Cariere: “Este o masura suplimentara de intimidare, o imixtiune in activitatea sindicala. Oamenii trebuie sa dea dovada de solidaritate si sa nu cedeze”. “Ne asteptam sa-i ameninte pe profesori si cu datul afara”, ne-a declarat Petcu.

Potrivit informatiilor furnizate de cadrele didactice, una dintre institutiile care au primit liste de prezenta la greva este Grupul Scolar Industrial “Mircea Eliade” din Sectorul 6 al Capitalei. Secretara institutiei ne-a confirmat ca inspectoratul scolar a trimis tabele pentru prezenta profesorilor la greva. “O singura persoana s-a inscris la greva. Noi am trimis deja tabelul inapoi la inspectorat”, a afirmat secretara, care sustine ca nu a primit nici o explicatie din partea inspectoratului scolar cu privire la scopul unor astfel de liste de prezenta la greva din 31 mai.

sursa: cariereonline

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu