Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? La ei se poate: bulgarii vor avea cea mai ieftină autostradă | Miscarea celor ca noi!

joi, 20 mai 2010

La ei se poate: bulgarii vor avea cea mai ieftină autostradă

joi, 20 mai 2010
La ei se poate: bulgarii vor avea cea mai ieftină autostradă

La ei se poate: bulgarii vor avea cea mai ieftină autostradăDupă ce a refuzat să mai construiască în România o autostradă cu peste 20 de milioane de euro/kilometru, cotată ca fiind cea mai scumpă din Europa, grupul elen Aktor a oferit Bulgariei cel mai mic preţ, de 1,9 milioane de euro/kilometru. Aktor a câştigat, astfel, licitaţia pentru construcţia unui segment de autostradă de 32 de kilometri în Bulgaria.


Aktor a propus 111,64 milioane de leva (57 milioane de euro), fără TVA, pentru a construi segmentul Stara Zagora-Iambol al autostrăzii Trakia, aceasta fiind cea mai mică ofertă înregistrată, anunţă Agenţia pentru Transport din Bulgaria. Oferta companiei elene nu este considerată de dumping (preţ sub nivelul legal – n.n.), întrucât nu este cu mai mult de 30% sub media celorlalte companii implicate în licitaţie. Media ofertelor concurenţilor a fost de 2,66 milioane de euro/kilometru, cu TVA inclus.

Reamintim că un consorţiu format din Aktor şi grupul francez Vinci a renunţat, în aprilie, la contractul de construcţie în concesiune a tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Tronsonul de autostradă, cu lungime de 55 de kilometri, avea ca termen de realizare anul 2014.

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu