Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Kim Jong-Il şi-a plasat armata în stare de alertă | Miscarea celor ca noi!

marți, 25 mai 2010

Kim Jong-Il şi-a plasat armata în stare de alertă

marți, 25 mai 2010
Kim Jong-Il şi-a plasat armata în stare de alertă # Phenianul e acuzat de scufundarea unei nave de război sud-coreene

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, a plasat armata în stare de alertă. De altfel Seulul a ameninţat că va face Phenianul "să plătească" pentru scufundarea unei nave de război sud-coreene, informează AFP, citând câţiva transfugi nord-coreeni.


Serviciile secrete sud-coreene au anunţat că vor verifica informaţiile.
Kim Jong-Il şi-a plasat armata în stare de alertă
O navă militară sud-coreeană a fost scufundată la 26 martie de o torpilă nord-coreeană, în apropiere de graniţa maritimă dintre cele două ţări. Ancheta internaţională a stabilit că nava de 1.200 de tone s-a scufundat după ce a fost lovită de o torpilă lansată de un submarin nord-coreean. În atac au murit 46 de marinari sud-coreeni.

Autorităţile de la Seul au solicitat Consiliului de Securitate al ONU noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian şi au subliniat că vor riposta imediat oricărui viitor atac venit din partea Coreei de Nord. Preşedintele Coreei de Sud, Lee Myung-Bak, a declarat că Seulul va face Phenianul „să plătească preţul" agresiunii din martie. Prima măsură a fost suspendarea relaţiilor comerciale cu Nordul şi împiedicarea navelor nord-coreene de a mai utiliza coridoarele de navigaţie din Sud.

Pe de altă parte, Coreea de Nord a acuzat Seulul că a falsificat dovezile şi a afirmat că statele din Peninsula Coreeană se află „aproape de război"....(Citeste mai departe)

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu