Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Contribuţia la Fondul de asigurări de sănătate ar putea fi majorată | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 12 mai 2010

Contribuţia la Fondul de asigurări de sănătate ar putea fi majorată

miercuri, 12 mai 2010
Contribuţia la Fondul de asigurări de sănătate ar putea fi majorată

Contribuţia la Fondul de asigurări de sănătate ar putea fi majorată de la 10,7 la 14%, care ar creşte cu 20% valoarea fondului, în acest sens Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii pregătind un proiect de act normativ, a declarat, miercuri, directorul CNAS, Adina Geană.

Directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a spus că lucrează, împreună cu Ministerul Sănătăţii, la un proiect pentru completarea Legii 95 din 2006, în care unul dintre puncte vizează modificarea contribuţiei la sănătate de la 10,7%, împreună angajat şi angajator, la 14%, cât a fost iniţial.

"Dacă s-ar accepta această creştere a contribuţiei, atunci valoarea Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) ar creşte cu 20%", a declarat Adina Geană.

Adina Geană a mai spus că din cei 21 de milioane de locuitori, 11,6 milioane sunt scutiţi de la plata contribuţiei la FNUASS. Dintre cei exceptaţi, mulţi sunt copii, categorie care consumă foarte multe servicii medicale.

Geană a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu are datorii către furnizorii de servicii medicale. Ea s-a referit şi la problema concediilor medicale, arătând că în 2009 au fost eliberate în total concedii medicale cumulate pentru 292 de ani, "cifră de Cartea Recordurilor". "Un pacient a avut chiar două trei concedii medicale în aceeaşi perioadă, de la medici diferiţi", a mai spus directorul CNAS.

sursa: jurnalul national

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu