Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Cum iti fura casa bancile din Romania | Miscarea celor ca noi!

duminică, 16 mai 2010

Cum iti fura casa bancile din Romania

duminică, 16 mai 2010
Cum iti fura casa bancile din Romania Hotia de la Bank Of Cyprus

Cum iti fura casa bancile din RomaniaBancile isi atrag clientii care deja au credit cu garantie imobiliara cu o "oferta deosebit de avantajoasa" * Sa plateasca doar o dobanda majorata, contra unui an de gratie * Dupa ce clientul accepta, rechinii bancari asteapta trei luni, apoi cer achitarea ratei si executarea silita a garantiei* Cu alte cuvinte, iti iau casa

Un cititor ne-a adresat la redactie, la rubrica "Ai un pont?" o relatare a unui caz stupefiant. Despre cum poti sa fi mintit si apoi furat de una din bancile importante din Romania, care doreste, altfel, sa-si pastreze credibilitatea in randul clientilor sai. Este vorba de Bank Of Cyprus si de un credit destul de important, in valoare de 800.000 de euro.

Pe scurt, cititorul nostru, care ne-a si furnizat actele necesare pentru a dovedi hotia bancherilor, ne-a relatat ca banca respectiva l-a contactat in ideea de a mari un pic dobanda pe care trebuia s-o dea lunar, cu conditia acordarii unui an de gratie la rata normala. Mai apoi, dupa trei luni aproape de la intelegerea semnata si parafata, banca s-a intors impotriva cleintului ca si cand acesta n-ar fi platit nimic si ar fi fost restantier la rate. Mai mult a inceput procedura de excutie, in ciuda actelor semnate intre client si Bank Of Cyprus pe care le reproducem in continuare.

Intrucat avem de aface cu termeni bancari, care nu sunt la indemana oricui sa-i inteleaga - de fapt pe asta si mizeaza bancile - o sa-l lasam pe cetatean sa se explice in cele ce urmeaza, considerand ca el o face cel mai bine. Noi doar concluzionam ca este vorba de o hotie pe fata, cu sprijinul institutiilor care ar fi trebuit sa-l protejeze pe client. De asemenea, ii indemnam pe cei care au probleme in care bancile comit abuzuri sa se adreseze la redactie sau sa comenteze in pagina de fata:


BANK OF CYPRUS – CATEVA ASPECTE

Subscrisa Forest Construct cu sediul in Oras Voluntari, Str. Emil Garleanu Nr. 55, Et. 1, Cam. 2, Jud.Ilfov Registrul Comertului : J23/612/2010 Cod Fiscal : RO 15912862 beneficiar al creditului si subsemnatul Kehaiyan Garbis Vincentiu, posesor al B.I./C.I. seria RT nr. 644037 eliberat de sectia 9 Bucuresti la data de 04.08.2009 CNP 1750610423011 in calitate de garant ipotecar, va aducem la cunostinta cateva aspecte grave de incalcare a eticii bancare pe care bancile din Romania le fac eludand legile statului roman, scotand bani din tara si nerespectand contractele semnate cu clientii.

Va rog sa luati toate masurile care se impun pentru ca cei in cauza sa raspunda conform legilor in vigoare.

DEPRECIERE 3M EURIBOR 2009 FATA DE 2008

Mentionez faptul ca in 2008 am incheiat un contract de credit cu Bank of Cyprus, dobanda trebuind sa fi calculata la 3,1% + 3M EURIOBOR (3M avea valoarea de aproximativ 4,8% in acea perioada) deci pe anul 2008 mi s-a tras din contractul initial suma de 66.000 de euro calculat la 3,1%+4,8%, adica o medie de 7,9%.

La inceputul anului 2009 criza financiara mondiala s-a abatut si asupra Romaniei, 3M EURIBOR fiind influentat in sensul ca a scazut de la 4,8% la 0,8%.

CERERE BANK OF CYPRUS PENTRU MARIRE DOBANDA
Hotia de la Bank Of Cyprus
Inca de la inceputul anului 2009 cei de la Bank of Cyprus m-au tot sunat sa imi propuna ca macar pentru anul 2009 sa accept o crestere a dobanzii de la 3,9%(3,1% + 0,8%-valoarea 3M EUROIBOR) cat ar fi trebuit sa platesc la 9% macar pe 2009 (diferenta de 5% din 800.000 de euro insemnand 40.000 de euro) oferindu-mi in schimb inca un an de “gratie” ( in care se plateste numai dobanda).

Mentionez faptul ca noi nu am cerut niciodata inca o perioada de gratie,asa cum abuziv , fraudulos a subliniat Bank of Cyprus in intampinarea pe care ei au facut-o, ba mai mult decat atat m-au amenintat ca daca nu semnez “vor face ei unilateral si-mi va fi greu sa castig pentru ca este contractul lor”.

In acest sens elocvent este faptul ca ei au inceput inca din 29 ianuarie 2009 (vezi Anexa 1) sa ma bombardeze cu diverse e-mailuri in care imi propun diverse beneficii pentru a accepta cresterea dobanzii de la 3,1% la 9%.

In acest sens in data de 26 Februarie 2009 mi-au trimis o conventie prin fax ( cum se stipuleaza in contractul initial), cu numar de inregistrare de la banca, cu stampila bancii, semnata de persoane din banca, asa cum se stipuleaza la punctul 18.3 din contractul initial.:

“ 18.3Orice comunicare sau document transmis sau livrat de o persoana alteia in baza sau in legatura cu acest Contract va avea efect numai:

(a) Daca este transmis prin fax, cand este primit in forma lizibila, sau daca nu, expeditorul trebuie informat imediat;

(b) Daca este transmis prin scrisoare, cand aceasta scrisoare a fost trimisa prin serviciile postale obisnuite la adresa corespunzatoare;

si, daca un anumit departament sau o anumita persoana de contact este mentionata ca parte a detaliilor de adresa furnizate conform Clauzei 18.2, daca este adresata respectivului departament sau respectivei persoane de contact.”

In aceasta conventie “au uitat” sa treaca si faptul ca este valabila numai pe anul 2009, lucru pe care nu l-am uitat eu si l-am competat de mana.

Mentionez ca in conventie se stipuleaza clar anumite aspecte:

1.”Declaram prin prezenta ca suntem de acord saextindem perioada de gratie pana in februarie 2010.”( We hereby state that we agree to consider the extension of the grace period until FEB 2010.) . Legat de faptul ca fraza in engleza unde este scris ca : “we agree to consider” este interpretata in mod eronat de catre Bank of Cyprus, in intampinare, in sensul ca “ “vom analiza posibilitatea” mentionez ca este o minciuna ordinara, pentru ca in fraza imediat urmatoare imi indica foarte clar:

2. “Mai mult decat atat, va trebui sa consituiti un depozit in suma de 18.800 EURO reprezentand dobanda datorata pentru 3 luni nu mai tarziu de 14.03.2009. Depozitul nu va fi folosit pentru plata dobanzilor pe perioada de gratie mai putin in ultimele 3 luni.” Deci recunosteau in mod clar perioada de gratie.

2b. “In ceea ce priveste ultima discutie, reiteram dorinta noastra de a re-examina preturile la sfarsitul perioadei de gratie in conformitate cu conditiile pietei.”

3. “In cazul in care acceptati aceasta crestere a ratei dobanzii, va rugam sa semnati acesta scrisoare si sa ne-o expediati: dupa care se va semna un Act Aditional la Contractul de Credit in care se va specifica noua rata a dobanzii.”

Din cele mai sus mentionate in conventie reiese foarte clar ca au fost de acord cu prelungirea perioadei de gratie specificand exact si termenul: “pana in Februarie 2010”.

Mai mult decat atat, o dovada clara ca ei accepta ca aceasta conventie are efecte si are caracter de act aditional intre noi este si faptul ca suma de 18.800 EUR pe care mi-au cerut sa o blochez prin actul din 26.02.2009 a fost blocata cu titlu de garantie un numar de 6-7 luni ea fiind executata in mod abuziv numai in momentul in care nu am vrut sa mai semnez inca un act aditional care practic modifica total in defavoarea mea contractul initial.

Mentionez ca aceste termene odata stabilite intre parti nu pot fi modificate unilateral(pct. 22.1):

“ 22.1 Orice termen al Documentelor de Finantare poate fi amendat sau eliminat numai cu acordul Bancii si al Clientului si orice astfel de amendament sau eliminare va avea caracter de obligativitate asupra ambelor Parti.”

Mai mult decat atat la punctul 22.2 din contractul initial scrie ca:

“22.2 Termenele si conditiile acestui Contract pot fi amendate si completate prin acte aditionale, convenite si semnate de ambele Parti. Orice asemenea amendamente vor intra in vigoare la data semnarii sau la o data ulterior prevazuta in cadrul acestora. Banca are dreptul de a reinnoi Imprumutul partial sau integral inclusiv dobanda, comisionul si alte costuri, taxe si cheltuieli la data reinnoirii in conditiile si termenele referitoare la plata, dobanda, comisioane si alte onorarii la libera si absoluta alegere a Bancii.”

lucru care s-a si intamplat, eu platindu-le conform acestei conventii pe data de 4 Martie dobanda de 3.600 de euro pe care mi-au cerut-o prin e-mail pentru luna Februarie iar pe 16 Martie platindu-le o parte din suma de 18.800 pe care mi-o cereau prin conventie ca garantie pentru ultimele 3 luni de gratie, adica Decembrie 2009, Ianuarie 2010 si Februarie 2010, sume pe care le-au acceptat fara protest, facand ordine de plata in baza lor, deci recunoscand intrutotul conventia dintre noi

Mentionez ca aceasta suma conform conventiei din 26 Februarie nu putea fi folosita de banca decat in ultimele 3 luni ale noii perioade de gratie, dar abuziv in luna OCTOMBRIE banca a sustras aceasta suma din contul firmei redirectionand-o in alta parte.

“DOAR PENTRU 2009”

Mentionez faptul ca la completarea mea de pe conventie “de acord dar numai pe anul 2009”banca nu s-a impotrivit, ba mai mult decat atat a tras sumele pe care le-am platit in baza conventiei imediat din contul firmei (vezi punctul 19.1, 19.2 din contractul initial).

“19.1 In cadrul oricaror proceduri de litigiu sau arbitraj ce apar din sau in legatura cu un Document de Finantare, intrarile facute in conturile administrate de Banca sunt dovezi prima facie ale aspectelor la care se refera.

19.2 Orice certificare sau determinare facuta de Banca asupra unei rate sau sume in baza oricarui Document de Finantare este, in absenta unei erori manifest, o dovada conclusiva a aspectelor la care se refera.”

Daca s-ar fi impotrivit cererii mele scrise de mana in care am precizat ca sunt de acord cu marirea cotei dobanzii dar “ numai pentru anul 2009” ar fi trebuit sa protesteze sau sa nu faca ordine de plata pentru sumele de bani pe care le-am depus in baza conventiei din 26 februarie 2009.

DOUA ACTE ADITIONALE DAR NUMAI PE UNUL SCRIE TITLUL DE “ACT ADITIONAL”

De asemenea conform acestei conventii, cu toate ca a intarziat destul de mult deoarece nu le sosea draftul din Cipru,s-a materializat si actul aditional la care se face referire in conventie (“In cazul in care acceptati aceasta crestere a ratei dobanzii, va rugam sa semnati acesta scrisoare si sa ne-o expediati: dupa care se va semna un Act Aditional la Contractul de Credit in care se va specifica noua rata a dobanzii.”), act aditional in care se specifica noua rata a dobanzii, atat noi cat si banca considerand ca nu mai este nevoie sa repetam aspectele la care ne intelesesem deja conform conventiei caci deja facusem plati in baza ei.( In momentul in care le-am cerut ca sa apara in actul aditional tot ceea ce scria in conventie ei au explicat “ frumos “ ca acea conventie este un act aditional intre noi caci respecta intrutotul cerintele paragrafului 18.3 din contractul initial si ca nu mai are rost sa le scriem inca odata in actul aditional semnat pe 17.03.2009.

Mentionez faptul ca ulterior am inceput sa platesc lunar aproximativ 6.000 euro conform conventiei, sume pe care le primeam cu intarziere pe email, pentru ca “ se primeau tarziu din Cipru”, cu exceptia lunii februarie 2009 cand mi-au comunicat sa platesc 3600 EUR dupa indelungi comunicari pe email.

Mentionez de asemeni ca actul care” s-ar fi semnat “ pe data de 17.03.2009, mi-a fost trimis pe e-mail abia pe data de 24.03.2009 ( vezi Anexa 2)

MOTIV DE SANTAJ , AL DOILEA ACT ADITIONAL – “ ORICE GARANTIE POATE FI EXECUTATA DE CATRE BANK OF CYPRUS”

Cu toate acestea in luna aprilie-mai banca mi-a pus in fata un act aditional pe care ar fi trebuit ca eu sa il sermnez, act prin care paractic ma oblig, atat eu cat si ceilalti actionari ai firmei sa lasam bancii sub forma de “garantie reala” bunurile apartinand catorva generatii urmatoare. In acel momentul le-am subliniat ca am semnat deja un act aditional asa cum se specifica in conventie, act care face referire la modificarea dobanzii si nu inteleg de ce as semna acest nou act aditional din moment ce contine clauze total abuzive fata de contractul initial si avand chiar si un volum de trei ori mai mare decat contractul initial, avand in vedere faptul ca stiau ca este criza imobiliara si ca pot sa imi execute bunurile la o suma cat mai mica.

INSELACIUNE – ART. 215 COD PENAL

Cu toate ca mi-am respectat obligatiile lunare (poate am intarziat odata 2-3 zile cu plata dar nu mai mult) dupa 5 luni platite plus inca trei platite in avans pentru sfarsitul perioadei de gratie (adica 8 luni din 12 cat includea noua perioada de gratie) m-am trezit cu o notificare in care mi se spunea ca mi se reziliaza contractul initial deoarece nu mi-am respectat obligatiile, ei incercand sa ma convinga ca valabil este numai actul aditional pe care eu l-as fi semnat pierzand 40.000 EUR in 2009 fara nici un beneficiu.

Mentionez faptul ca acest lucru este total neadevarat si ca am facut plangere penala impotriva agnajatilor bancii pentru inselaciune caci nu eram nebun sa accept pentru anul 2009 o crestere a dobanzii de la 3,9%(3,1% + 0,8%-valoarea 3M EUROIBOR pe 2009) la 9%numai de dragul lui Bank of Cyprus, fara sa am un beneficiu. (adica in plus 40.000 euro pe an)

Prin notificare trimisa de ei pe 18.08.2009 invocand Clauza15 din contractul initial,

“15 Fiecare eveniment sau circumstanta stabilita in Clauza 15 constituie un Caz de Culpa ( exceptand Clauza 15.13). Niciun Caz de culpa prevazut in Clauza 15 nu va aparea daca nerespectarea poate fi remediata si se remediaza in termen de zece(10) Zile Lucratoare de la primirea de catre Client a notificarii din parte Bancii sau daca acesta ia la cunostinta de aceasta nerespectare”

Cerand lamuriri cu privire la ceasta notificare, ni s-a raspuns ca suma de 201.441, 14 EURO care era mentionata, reprezinta rata restanta pe 6 luni ( calculata conform contractului initial) plus penalitatile aferente. Credem ca nici o banca nu ar fi lasat un client fara sa platesca 6-7 rate consecutive fara sa actioneze sau macar sa-l notifice pe parcusul acestui interval, avand in vedere sumele aflate in discutie. Deci ei nu mai recunosc actele semnate in 26.02.2009 si 17.03.2009 si revin la contractul initial.

De asemeni, este de remarcat faptul ca dobanda platita in aceste luni este la nivelul acceptat pentru noua perioada de gratie ( 800.000 * 9%:12 = 6.000), si nu la nivelul contractului initial care era in suma de 4980 EURO/luna, deci aplica contractul initial, dar cu dobanda din conventie si actul aditional, act aditional care nu s-ar fi semnat fara existenta conventiei.

Mai mult decat atat, chiar daca am depus in banca cu 2-3 zile maxim de intarziere, sumele aferente dobanzilor,(intarzieri pentru care puteau sa-mi calculeze penalitati conform contractului) banii depusi in luna septembrie si octombrie 2009 au luat o alta directie decat cea obisnuita ( dobanda aferenta perioadei de gratie) fara sa ne fi anuntat in prealabil cat si despre faptul ca au reziliat contractul din 2008.

Totodata, avand in vedere ca nu ne-au dat un grafic de rambursare aferent noilor conditii ( cu toate ca le-am cerut si erau obligati prin lege), de fiecare data eram nevoiti sa solicitam prin email sumele aferente platilor scadente si de multe ori acestea veneau cu intarziere, motivand ca “ sumele se calculeaza in Cipru si se primesc tarziu de acolo” . Din aceleasi motive , am considerat ca data scadenta ultima zi lucratoare a fiecarei perioade de dobanda, conform Art. 8.4 din contractul initial.

“ 8.4. Clientul va plati dobanda aferenta in ultima zi a fiecarei Perioade de Dobanda calculata la suma principala datorata a Imprumutului. Fara prejudicierea drepturilor Bancii prevazute in Clauza 8.6 sau Clauza 15 de mai jos, daca dobanda nu este platita la data scadenta, aceasta va fi capitalizata pe Perioada de Dobanda la sfarsitul fiecarei Perioade de Dobanda.”

Mentionez faptul ca in conventie scrie negru pe alb faptul ca mi se acorda o noua perioada de gratie pana in Februarie 2010 daca voi semna un act aditional lucru pe care l-am facut dar numai pentru 2009 caci si pentru mine venise criza in imobiliare si am fost de acord sa pierd 40.000 EUR doar in anul 2009 caci chiar si cu 3,9% dobanda pe an mi-ar fi fost greu dar nu imposibil sa platesc aprox. 30.000 EUR/luna.( .”Declaram prin prezenta ca suntem de acord sa extindem perioada de gratie pana in februarie 2010.”)

Nu inteleg cum banca incearca sa nu tina cont de aceasta conventie caci la punctul 18.3 din contractul initial scrie clar ca un “document transmis prin fax va avea efect intre parti”, efect materializat atat prin platile din 4 Martie si 16 Martie cat si prin actul aditional pe care altfel nu l-as fi semnat decat in baza celor scrise in conventie.

Nu inteleg cum banca nu poate sa tina cont de aceasta conventie cand au acceptat “intrarile facute in conturile administrate de banca” conform pct. 19.1 din contractul initial., in baza acestei conventii.

Nu inteleg cum banca poate modifica termenul de sfarsit al perioadei de gratie “Declaram prin prezenta ca suntem de acord sa extindem perioada de gratie pana in februarie 2010” cand la punctul 22.1 din contract scrie clar ca “orice termen al documentelor de finantare poate fi amendat sau eliminat numai cu acordul bancii si al clientului”.

Chiar si suma de 18.800 de euro pe care ei mi-au comunicat in 26 Februarie sa o blochez in conturi ca “reprezentand dobanda aferenta ultimelor 3 luni din noua perioada de gratie” nu ar mai fi avut cum sa fie aceeasi daca ar fi trebuit sa platesc si rata, pentru ca soldul s-ar fi modificat.

Legat de aspectul ca sunt de acord cu marirea ratei de dobanda dar doar pentru anul 2009 tin sa reamintesc faptul ca banca nu a protestat, ba mai mult decat atat mi-a acceptat toate platile facute conform conventiei pana la semnarea actului aditional.

EFECTE RETROACTIVE

Un act nu poate avea efecte retroactive, conform contractului initial cat si oricaror legi in vigoare caci o conventie intre parti nu poate avea efecte retroactive.

Mentionez faptul ca prin actul aditional din 17.03.2009 banca a incercat sa imi introduca o capcana intorducand undeva o fraza de genul “Prevederile prezentului act aditional intra in vigoare incepand cu data de 01.03.2009”, ceea ce contravine contractului initial in care la punctul 22.2 scrie negru pe alb ca “orice amendamente vor intra in vigoare la data semnarii sau la o data ulterioara prevazuta in cadrul acestora”.

Mai mult decat atat acest act aditional nu a fost semnat pe data de 17.03.2009 ci pe data de 25.03.2009 deoarece ne-a venit pe email de-abia in seara de 24.03.2009 ca si draft iar in momentul in care am precizat ca scrie ca este pe data de 17.03.2009 ni s-a precizat ca este o greseala si va fi rectificata dar cand a ajuns la banca cel care avea procura sa semneze, Bank of Cyprus “a uitat” sa mai modifice data. Doveditor este si faptul ca eu nu am vrut sa achit intreaga suma de 18.800 euro aferenta perioadei de gratie decat dupa ce am vazut continutul acestui act aditional care mi-a fost transmis pe email in 24.03.2009, aceea fiind si ziua in care eu am facut plata.

Un alt motiv pentru care nu putea fi semnat pe 17.03.2009 este faptul ca draftul de hotararea AGA prin care a fost imputernicita cea care l-a semnat ne-a fost transmis de catre Bank of Cyprus de-abia pe 17.03.2009 dupa amiaza la ora 17:00, pe email.

Referitor la faptul pe care ei il sustin in intampinarea lor la contestatia mea la executare ca in acest act aditional nu sunt pomenite sume de bani si nici alte angajamente, mentionez faptul ca nu vad de ce trebuie pomenite atata vreme cat aveam o conventie “in baza careia s-a facut actul aditional la contractul de credit in care se va specifica rata dobanzii” pe care atat eu cat si ei o acceptaseram, in care se spune ca in noul act aditional se va specifica numai “noua rata a dobanzii”

Chiar daca sa zicem ca, contrar oricarei legi, acest act ar avea efecte retroactive eu in momentul platilor la 4 martie si 16 martie nu aveam cum sa fac saltul in viitor si sa fac aceste plati in baza unui act pe care nu-l vazusem decat pe 17 martie, ci decat in baza conventiei din 26 februarie.(plati pe care le-au acceptat si au facut OP-uri in baza lor)

Mentionez faptul ca in intampinarea celor de la Bank of Cyprus acestia nu mai recunosc ca mi-au acordat prin conventie o noua perioada de gratie si incearca o rastalmacire de genul ca “au spus ca vor analiza”,

“Deoarece reclamanta a solicitat acordarea unei noi perioade de gratie, prin aceeasi notificare (nr.702/26.02.2009), Banca si-a exprimat intentia de a analiza posibilitatea extinderii perioadei de gratie pana in luna februarie 2010, in acest sens solicitandu-i reclamantei sa depuna in contul sau deschis la Banca, pana la data de 14.03.2010, suma de 18.800 EURO, reprezentand dobanda pentru trei luni de zile.”

ceea ce nu este adevarat caci daca nu mi-ar fi acordat perioada de gratie ca beneficiu nu as fi semnat niciodata trecerea de la 3,9%(3,1% + 0,8%-valoarea 3M EUROIBOR pe 2009) la 9 % (40.000 euro in plus pe an).

Mentionez faptul ca in intampinarea lor ei numesc aceasta conventie, “notificare”. desi pe toate notificarile pe care mi le-au dat scria in engleza “notification” iar pe aceasta nu scrie nimic.

Legat de faptul ca nu le-am platit intreaga suma de 18.800 euro pana pe 14.03.2009 asa cum se prevede in conventie si numai o parte din ea mentionez faptul ca am cerut intotdeauna prin e-mail sa mi se comunice sumele pe care le am de platit si intotdeauna le-au comunicat cu intarziere, subliniind faptul ca nu le calculeaza ei ci cei din Cipru si de aceea merge asa greu. (vezi greselile de la inceputul noii perioade de gratie si anume faptul ca mi-au comunicat prin e-mail ca dobanda este de 3.600 euro, apoi de 5.700 si la urma de 6.000 euro )

Foarte important de subliniat este faptul ca intotdeauna mi-au facut comunicari legatenumai de valoarea dobanzii (aproximativ 6.000 euro pe luna) nevorbind niciodata despre “”rata” sau “penalitati”, iar la cererile mele de a-mi pune la dispozitie “un grafic de rambursare” nu mi-au raspuns niciodata.

Noul grafic de rambursare ar fi trebuit , cred eu, atasat atat la conventie cat si la actul aditional., conformOUG nr. 174/2008, (Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative privind protectia consumatorilor) :

“Art. 92. – (1) Orice forma de publicitate referitoare la contractele de credit care indica o rata a dobanzii sau orice alte cifre referitoare la costul creditului pentru consumator va cuprinde urmatoarele informatii standard, prin intermediul unui exemplu reprezentativ

j) pentru orice modificare a nivelului costurilor creditului, conform conditiilor contractuale, furnizorul de servicii financiare este obligat sa notifice consumatorul, in functie de optiunea scrisa a acestuia, exprimata in contract, prin una sau mai multe metode: scrisoare recomandata, e-mail, sms, si va pune la dispozitia acestuia un nou grafic de rambursare; “

MOTIVUL REAL

Mentionez ca motivul real pentru care Bank of Cyprus nu isi respecta obligatiile este faptul ca stiind ca piata imobiliara este scazuta vor sa imi execute bunurile la un pret de nimic. Cu toate ca pretul pe zona in 2008 al terenului de la Gura Calitei era de 300-400 EUR/mp acestia mi l-au evaluat la 185-128 EUR/mp iar acum cand pretul nu mai este 300-400 EUR/mp ci 120-160/mp ei au gasit un evaluator care l-a evaluat la 55 EUR/mp, suma derizorie chiar si in perioada de criza.

Kehaiyan Garbis Vincentiu
sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu