Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Ce bani au sefii de la penitenciare, frontiera si pompieri | Miscarea celor ca noi!

joi, 6 mai 2010

Ce bani au sefii de la penitenciare, frontiera si pompieri

joi, 6 mai 2010

Ce bani au sefii de la penitenciare, frontiera si pompieri
Ce bani au sefii de la penitenciare, frontiera si pompieri
Am prezentat, in urma cu cateva zile, averile sefilor de la Inspectoratul General al Politiei Romane, de la Politia Capitalei si de la Jandarmerie. Dupa cum s-a putut observa, unii dintre acestia nu se pot plange ca o duc deloc rau. Conduc masini de lux, au conturi semnificative in banci si detin case de locuit sau de vacanta. In cele ce urmeaza, va vom dezvalui ce bani au sefii de la Administratia Penitenciarelor, de la Politia de Frontiera si de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Spre deosebire de alti colegi de-ai lor care ocupa functii de conducere in Politie, sefii Administratiei Nationale a Penitenciarelor stau foarte prost in ceea ce priveste conturile din banci. Mai exact, acestea lipsesc in totalitate, in declaratiile de avere fiind mentionate doar credite. Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, detine un teren intravilan de 1400 de mp in Recas, concesionat in 1993, si un teren intravilan de 300 de mp in Timisoara, cumparat in 1996. De asemenea, el locuieste intr-o casa de 150 de mp din Timisoara si conduce o Skoda Octavia II, achizitionata in leasing. Castiga aproape 7600 de lei pe luna, iar sotia sa in jur de 5300 de lei, din activitati didactice si cercetari stiintifice.

Adjunctul acestuia, chestorul de penitenciare Ionel Cel-Mare, are, conform declaratiei de avere, un teren intravilan de 314 mp in Focsani si doua spatii comerciale, in aceeasi localitate. Sta intr-o casa de 187 de mp, cumparata in 2003 si conduce un autoturism marca Renault. La banci, el figureaza cu datorii de 15.000 de dolari si 20.000 de euro. Ca angajat al Ministerului de Justitie castiga aproximativ 6700 de lei pe lunar.

Comisarul sef de penitenciare Tiberiu Firinel Ungureanu nu detine nici un teren, nu are credite la banci si nici depozite. El este proprietarul unui apartament situat in Targoviste, cu o suprafata de 55 de mp, si detine trei masini, un Tico, un Renault Clio si un VW Jetta, cel din urma fiind achizitionat in leasing. Castiga in jur de 7600 de lei pe luna, iar sotia 2400 de lei.

La fel stau lucrurile si in ceea ce-l priveste pe subcomisarul de penitenciare Horia Stefan Chis, adjunct al sefului ANP. El locuieste intr-un apartament de 60 de mp situat intr-un oras din judetul Maramures, iar in declaratia de avere a mai trecut faptul ca este proprietarul unui garaj de 21 de mp si al unui autoturism Skoda Octavia. Salariul sau se ridica undeva la 4400 de lei, iar cel al sotiei la maxim 600 de lei lunar. Altfel, adjunctul ANP figureaza ca datornic la banca cu suma de 40.000 de lei.

Cel mai mare salariu din Politie

Inspectorul General al Politiei de Frontiera, Ioan Buda, are conform declaratiei de avere, cel mai mare salariu dintre toti sefii din Politie si Ministerul de Interne.

Astfel, el castiga lunar in jur de 10.000 de lei, la care se mai adauga si veniturile sotiei, de aproximativ 2100 de lei. Ioan Buda detine un apartament de 100 de mp in Cluj si isi construieste in aceeasi localitate si o casa, de 180 de mp.

Conduce un BMW X3 si are un credit la banca de 70.000 de euro.

Si mai bine decat seful IGPF pare sa o duca unul din adjunctii acestuia, Mihai Cristinel Bratan. El detine doua case in Giurgiu, de 244 de mp, respectiv 380 de mp si un apartament in Bucuresti de 72 de mp. Conduce un autoturism KIA si are depozite la banci in valoare de 120.000 de lei. Are insa si doua credite care insumeaza nu mai putin de 190.000 de euro. Salariul lunar al lui Bratan sare de 8000 de lei, potrivit declaratiei sale de avere, in timp ce sotia mai castiga si ea aproximativ 2700 de lei lunar.

Bogdan Mihail Ivanescu, adjunct IGPF, este proprietarul unui teren intravilan de 2000 de mp din Bistrita si al altor doua terenuri situate in judetul Vrancea. De asemenea, el mai are doua apartamente in Capitala, achizitionate in 2005 si 2007, dar si o casa de vacanta in judetul Vrancea. Conduce o Dacia Logan, iar la capitolul investitii figureaza cu aproximativ 130.000 de lei investiti la SSIF Vanguard. Pe de alta parte, Ivanescu are si un credit de 68.000 de euro. Castiga in jur de 6700 de lei lunar, in timp ce sotia sa este remunerata cu aproximativ 3400 de lei pe luna.

Pompierii circula cu Dacia

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, general-locotenent Vladimir Secara, detine un apartament de 69 de mp in Capitala si o casa de locuit in Pascani, cu o suprafata de 132 de mp.

Conduce o Dacia Solenza si este dator la banci cu aproximativ 150.000 de lei. Salariul sau lunar atinge suma de 9400 de lei, iar cel al sotiei aproape 1200 de lei.

Prim-adjunctul inspectorului general, general-maior dr. Liviu-Viorel Nemes, locuieste intr-un apartament de 70 de mp din Bucuresti, cumparat in 1991, si conduce un VW Golf, achizitionat in leasing. Nemes a reusit sa stranga intr-un depozit la banca aproximativ 67.000 de lei. Singurul sau venit il reprezinta salariul de 8000 de lei lunar, la care se mai adauga cel al sotiei, de aproape 2700 de lei.

Colonelul ing. Eugen Visan, adjunct al IGSU, este proprietarul unei livezi de 4700 de mp situata in judetul Prahova si al unei case de locuit, din acelasi judet. Totodata, el detine un apartament in Ploiesti, achizitionat in 2008 si trei autoturisme, un Matiz, un Fiat Linea si o Dacia Sandero. Pana in prezent, a reusit sa stranga, conform declaratiei de avere, aproximativ 16.000 de lei si 1300 de euro, dar si cateva credite, care, insumate, ajung la aproape 81.000 de lei. Salariul este de 6700 de lei pe luna, in timp ce sotia sa castiga aproximativ 5700 de lei lunar, din activitati independente.

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu