Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei | Miscarea celor ca noi!

joi, 20 mai 2010

Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei

joi, 20 mai 2010
Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei. PNL şi PSD acuză un "troc politic" între PD-L şi UDMR

Legea Educaţiei a fost adoptată de Camera Deputaţilor, cu 181 de voturi "pentru" şi 95 "împotrivă", cele 300 de articole din cuprinsul ei fiind dezbătute miercuri în două reprize. Legea educaţiei a intrat luni în dezbaterea plenului Camerei.
Camera Deputaţilor a adoptat legea educaţiei
Cei care s-au împotrivit proiectului Legii Educaţiei au fost deputaţii PSD şi PNL, aceştia anunţând prin reprezentanţii lor că se vor exprima împotrivă şi argumentând că varianta votată este proastă şi ruşinoasă, întrucât sacrifică identitatea naţională. Totodată, au susţinut că vor îndrepta greşelile din aceasta când vor veni la guvernare.

Argument principal invocat de deputaţii liberali şi social-democraţi pentru votul împotriva Legii a vizat faptul că plenul a ignorat majoritatea amendamentelor depuse de ei. Totodată, reprezentanţii PSD şi PNL au acuzat faptul că Legea Educaţiei ar reprezenta un "troc politic" între PDL şi UDMR.

Eugen Nicolăescu, deputat PNL, a anunţat în plen că formaţiunea sa va vota împotrivă întrucât amendamentele respinse la dezbaterile din Comisia de specialitate nu au fost luate în considerare. Tot înaintea votului final, deputatul PSD Adrian Solomon a anunţat că formaţiunea sa va vota împotriva Legii Educaţiei, considerând-o "nedreaptă şi antinaţională". Potrivit lui Solomon, Legea Educaţiei bulversează ceea ce era bun în sistem. "Se fac nedreptăţi în sistemul învăţământului universitar, acolo unde se pare că elementul deciziei politice şi guvernamentale în autonomia universitară va fi primordial, iar nu decizia de bază a Senatului universităţii. Se trădează sentimentele şi idealurile naţiunii române, prin acest troc politic făcut de PDL acceptându-se pretenţiile colegilor de la UDMR, normale, fireşti, de altfel. Nu este normală cedarea PDL de a se preda până şi istoria românilor şi geografia în limba maghiară", a arătat Solomon.

sursa: gandul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu