Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Bogdan Hossu, Cartel Alfa: dacă nu obţinem ce vrem în urma protestelor, va fi Revoluţie! | Miscarea celor ca noi!

sâmbătă, 8 mai 2010

Bogdan Hossu, Cartel Alfa: dacă nu obţinem ce vrem în urma protestelor, va fi Revoluţie!

sâmbătă, 8 mai 2010
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: dacă nu obţinem ce vrem în urma protestelor, va fi Revoluţie!
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: dacă nu obţinem ce vrem în urma protestelor, va fi Revoluţie!
Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, a precizat pentru Gândul care sunt revendicările cărora Guvernul va fi somat să le dea curs, pentru a evita o nouă Revoluţie: renunţarea la diminuarea pensiilor şi renunţarea la suplimentarea transferurilor dinspre Fondul Public de Pensii spre fondurile de pensii obligatorii administrate privat, diminuarea selectivă nu în bloc a salariilor bugetarilor, luarea unor măsuri concrete de reducere a evaziunii fiscale şi de reducere a cheltuielilor administrative, renunţarea la cota unică de impozitare, cel puţin în cazul salariilor. Marius Petcu, liderul CNSLR-Frăţia, a declarat, la rândul său, pentru Gândul, că, foarte probabil, confederaţia pe care o reprezintă va avea aceleaşi revendicări: "Toate confederaţiile ne-am retras din comisiile tripartite şi am stabilit că vom acţiona concertat. Ne vom consulta în zilele ce urmează, până la întâlnirea de duminică, de la ora 11, cu preşedintele Traian Băsescu, în vederea unei platforme comune şi a unui plan de acţiuni. Din start, am respins măsurile anunţate de preşedinte, dar nu am apucat să intrăm în detaliile revendicărilor, a contraofertei noastre. Dl. Hossu şi-a formulat propriile idei, mi se par potrivite şi e foarte posibil să fie ceea ce vom revendica cu toţii".

"Ei ţin cu dinţii de bunăstarea lor, noi ne luptăm pentru subzistenţă"

"Dacă ei (guvernanţii - n.r.) ţin cu dinţii de măsurile lor, ţinem şi noi cu dinţii de revendicările noastre. Şi dacă aplică măsurile şi nu ţin cont de revendicări, vom avea încă o Revoluţie!", ne-a declarat Hossu. Liderul Cartel Alfa precizează că îşi doreşte o coalizare a confederaţiilor sindicale cu federaţiile de pensionari, respectiv stabilirea unui calendar comun al protestelor. "Sper ca pensionarii să vină alături de noi, pentru că ne vom bate pentru pensii. Înţelegem să le conservăm, dar nu să le diminuăm! Guvernanţii se tot plâng că sistemul public de pensii este destabilizat, dar tot ei continuă să îl destabilizeze, reducând contribuţiile la pilonul I public, transferându-le la pilonul II, ca să facă profit firmele private ce administrează aceste fonduri şi care nu oferă niciun fel de garanţii în privinţa profitabilităţii lor şi a faptului că oamenii vor avea de încasat nişte pensii de acolo, pe măsura contribuţiilor", spune Hossu.

Referitor la problema tăierilor de salarii, preşedintele Cartel Alfa a spus că trebuie purtate negocieri pe fiecare sector de activitate, plecându-se de la ideea că diminuările trebuie să fie corelate cu veniturile actuale. Pe de altă parte, Hossu acuză continuarea risipei din fondurile de salarii: "S-au eliminat primele de vacanţă, dar s-au păstrat stimulente care, însumate, ajung şi la 300% din salariul de încadrare. Clientela politică este răsplătită, în continuare, cu posturi grase, ce pot fi desfiinţate fără probleme".

1,8 milioane de necalificaţi în România

Hossu propune scăderea cu 1-2 procente a cotei de impozitare a salariilor sub 2.500 de lei şi majorarea impozitului pe veniturile mai mari, ajungându-se la 40% în cazul salariilor de 10. 000 de lei şi peste această sumă. "Guvernanţii se laudă că salvează cota unică de impozitare, dar asta nu înseamnă decât că se presează tot pe umerii micului contribuabil. Unul care ar avea de încasat 100 de milioane de lei vechi, nu ar simţi atât că i se iau 38-40 de milioane impozit în loc de 16, pe cât vor simţi cei cu salarii mici că li se vor mai diminua şi acestea cu 25%".
O sursă bună de finanţare a bugetului de stat este văzută de Hossu în diminuarea evaziunii fiscale: "Se recunoaşte că evaziunea este de 28%, dar nu se prezintă măsuri concrete pentru diminuarea evaziunii cu măcar un procent, ceea ce ar însemna venituri suplimentare de miliarde de lei. Dar nu. Noi permitem, în continuare, ca o persoană fizică autorizată să construiască 360 de apartamente. Şi nu ne preocupă faptul că forţa de muncă necalificată a crescut, într-un singur an -2009- de la 1,1 la 1,8 milioane de persoane!"

sursa: gandul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu