Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Alt nor de cenuşă „închide” cerul deasupra Europei | Miscarea celor ca noi!

luni, 17 mai 2010

Alt nor de cenuşă „închide” cerul deasupra Europei

luni, 17 mai 2010
Alt nor de cenuşă „închide” cerul deasupra Europei

Zeci de aeroporturi au fost închise în Regatul Unit şi Irlanda, ieri, şi există temeri că particulele dăunătoare reactoarelor de avion se îndreaptă către continent

Alt nor de cenuşă „închide” cerul deasupra Europei
Posibilitatea unei noi perturbări severe a traficului aerian în Europa a devenit iarăşi posibilă, după ce alt nor de cenuşă "scuipată" de vulcanul islandez a dus la închiderea a zeci de aeroporturi în Irlanda şi Regatul Unit (UK). Iniţial, Autoritatea Aviatică Irlandeză (IAA) a închis, de ieri până cel puţin la primele ore ale dimineţii de azi, aeroporturile din nord-vestul ţării.

Ulterior, în UK au fost închise toate aeroporturile din Irlanda de Nord, majoritatea celor din Scoţia şi Insula Man, plus câteva mari aeroporturi din Anglia (inclusiv cele din Liverpool, Manchester şi Carlisle).

Deocamdată, cel mai aglomerat aeroport european (Heathrow) urma să fie deschis astăzi, cu avertismentul că, până mâine, ar putea urma mai multe scurte perioade de închidere. Potrivit autorităţii meteorologice britanice (Met), concentraţia de cenuşă va fi maximă deasupra UK în primele zile ale săptămânii. Apoi, curenţi de aer vor împinge particulele vulcanice către sud (Atlantic şi Peninsula Iberică). În Olanda şi Germania, autorităţile afirmă că, deocamdată, nu sunt semnale că norul va acoperi teritoriul lor de data aceasta.

Altă veste bună din partea Met este aceea că predicţiile privind cantitatea de cenuşă prezentă în aer se vor putea face pe câte cinci zile, nu doar pentru următoarele 18 ore. Aceasta va permite operatorilor aerieni o reprogramare a curselor, pentru a reduce pierderile care au atins 1,7 miliarde USD pe care le-a suferit industria în urma celor şase zile de închidere a spaţiului aerian din Europa, de la jumătatea lunii aprilie.

sursa: gandul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu