Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Iraniencele care au indraznit sa se bronzeze vor fi arestate pe loc | Miscarea celor ca noi!

joi, 29 aprilie 2010

Iraniencele care au indraznit sa se bronzeze vor fi arestate pe loc

joi, 29 aprilie 2010
Iraniencele care au indraznit sa se bronzeze vor fi arestate pe loc
Iraniencele care au indraznit sa se bronzeze vor fi arestate pe loc
Femeile bronzate vor fi arestate, avertizeaza şeful poliţiei iraniene. Mesajul vine la puţin timp după comentariile unui cleric de orientare dură, care pretindea că femeile care se îmbracă sumar îi corup pe tineri şi provoacă cutremure.

Astfel că femeile bronzate se consideră că încalcă legea islamică şi vor fi arestate în Iran, arăta şeful poliţiei din Teheran.

"Publicul se aşteaptă ca noi să acţionăm ferm şi rapid dacă vedem orice comportament nepotrivit al femeilor şi bărbaţilor, care sfidează valorile islamice," sublinia Hossien Sajedinia. În unele zone din nordul Teheranului, putem vedea multe femei bronzate şi tinere care arată ca manechinele. Nu vom tolera această situaţie şi le vom aresta pe cele găsite în această situaţie. Le vom aresta şi le vom închide."

Recent, un preot acuza femeile care se îmbracă indecent că provoacă cutremure şi cerea locuitorilor din Teheran să părăsească oraşul, să se căiască pentru păcatele lor.

In acelasi timp, Azam-ol-Sadat Farahi, (foto stanga) soţia preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, poreclita de presa occidentala Lady in Black (Doamna in Negru), a declarat, la o conferinţă a intelectualelor musulmane: "Familia, care este principalul stâlp al fiecărei societăţi, s-a prăbuşit în Occidente şi ei încearcă să îşi extindă problemele lor în lumea islamică prin răspândirea unor planuri decadente. Occidentalii îşi urmăresc propriile planuri necurate sub numele dezvoltării şi înlăturării discriminării sociale" .

Ea a mai acuzat statele occidentale că folosesc Naţiunile Unite pentru a promova afaceri ilicite, transmite agenţia oficială IRNA. "Occidentalii exploatează structura Naţiunilor Unite pentru a promova afaceri ilicite", a spus Azam-ol-Sadat Farahi.

Politicienii din Iran sunt critici dur ai culturii occidentale şi feminismului, iar de la venirea la putere a lui Ahmadinejad in 2005, guvernul său a căutat să încurajeze femeile să rămână la rolurile tradiţionale de mame şi soţii. Iranul a refuzat să se alăture convenţiei de Eliminare a Tuturor Formelor de Discriminare contra Femeilor. Conservatorii cred că tratatul este în conflict cu legea şi învăţăturile islamice.

Activiştii pentru drepturile femeilor au făcut campanii pentru un statut egal cu bărbaţii în Iran, dar s-au confruntat cu presiuni şi intimidări în ultimii ani, iar mulţi din ei au fost închişi pentru că au încercat să schimbe legea. (S.C.)

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu