Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Strange semnaturi impotriva produsului cancerigen “initium” | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 31 martie 2010

Strange semnaturi impotriva produsului cancerigen “initium”

miercuri, 31 martie 2010

Produsul cancerigen “initium” testat pe cobaii romani

Articolul AIM referitor la testarea initiumului pe legumele si fructele romanesti, conform odiosului Codex Alimentarius, a generat o petitie on-line * In 75 de zile s-au acumulat zeci de mii de semnaturi, iar cifra creste de la o zi la alta * Agentia invita si alti romani sa semneze petitia impotriva acestui veritabil genocid

Este oficial. Romania, obligata sa inceapa din acest an implementarea pachetului de norme “Codex Alimentarius”, a testat in urma cu trei ani produsul cancerigen initium, in trei centre de cercetare din tara. Informarea vine chiar de la Ministerul Agriculturii, care admite faptul ca produsul initium s-a folosit in Romania. Ministerul sustine insa ca acesta nu este deloc nociv, ci doar o substanta nevinovata care nu afecteaza organismul uman.

Agentia de Investigatii Media avertiza inca din 13 ianuarie 2010 asupra pericolului folosirii pe scara larga in Romania a produsului “initium”. Avertismentul s-a materializat, doua zile mai tarziu, intr-o petitie impotriva utilizarii in tara noastra a acestei substante nocive. Pana acum, petitia, adresata Guvernului Romaniei, a adunat peste 44.000 de semnaturi.

“In conformitate cu prevederile Directivei 91/414/CCE privind plasarea pe piata a produselor de protectie a plantelor, la nivelul statelor membre pot fi autorizate pentru o perioada de trei ani in vederea plasarii pe piata, produse de protectie a plantelor care contin substante active aflate in evaluare la nivelul Uniunii Europene. Astfel, au fost omologate pentru utilizare in agricultura doua produse pe baza de initium (substanta active aflata in evaluare); ORVEGO (300 g/l initium si 225 g/l dimetomorf) si ENERVIN (12% initium si 44% metiram) ale companiei BASF SE, Germania. Mentionam ca initium este o substanta activa cu actiune fungicida pentru combaterea bolilor la plante (mana la cartofi, vita de vie si legume). Aceste produse de protectie a plantelor au fost testate din punct de vedere al eficacitatii biologice in conditiile tarii noastre, conform unei metodologii specifice de cercetare, testare care are ca obiectiv stabilirea eficacitatii biologice a produselor, pe culture si zone pedoclimatice, precum si verificarea aspectelor de ordin fitosanitar, toxicologic si ecotoxicologic”, se arata intr-o adresa a Ministerului Agriculturii, semnata de Mihail Dumitru si trimisa senatorului Iulian Urban.

Produsul chimic a primit toate avizele

Potrivit documentului, rapoartele de eficacitate biologica realizate in urma testarii produselor de catre institutele de cercetare-dezvoltare din reteaua Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” (ASAS) au fost analizate in cadrul sedintelor Comisiei de coordonare a cercetarii si promovarii produselor de protectie a plantelor din cadrul ASAS, care, pe baza rezultatelor obtinute au propus omologarea.

Totodata, Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, a evaluat profilul toxicologic al substantelor si a eliberat avizul sanitar. “Conform acestei evaluari, a rezultat ca substanta activa initium nu se clasifica in nici o clasa de pericol din punct de vedere toxicologic”, arata adresa Ministerului Agriculturii. De asemenea, Ministerul Mediului si Padurilor a evaluat comportarea in mediu si ecotoxicologia si a eliberat avizul de mediu, iar Laboratorul pentru Controlul Calitatii Pesticidelor a analizat produsele din punct de vedere fizico-chimic, a evaluat documentatia depusa si a eliberat buletinul de analiza fizico-chimica. “In baza avizelor favorabile emise de institutiile care au testat si evaluat produsele, autoritatea desemnata pentru omologarea produselor de protectie a plantelor din Romania, respectiv Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectie a Plantelor (CNOPPP), a acordat omologarea provizorie a acestor substante, pe o perioada de trei ani, conform prevederilor legislatiei in vigoare”, precizeaza ministerul.

Ministerul Sanatatii garanteaza pentru pesticidul cancerigen

In ciuda numeroaselor avertizari ale specialistilor in ceea ce priveste gradul de toxicitate al produsului initium, precum si efectele nocive pe care le are acesta asupra sanatatii oamenilor, Ministerul Sanatatii asigura ca substanta nu prezinta absolut nici un pericol pentru populatie. “Din informatiile furnizate de Ministerul Sanatatii prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti reiese ca din punct de vedere al toxicitatii, substanta activa initium nu este teratogena (nu produce malformatii congenitale), nu este embriotoxica, nu este cancerigena, nu se acumuleaza in organism si este eliminata in 48 de ore”, mai arata ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Cancer la colon

Totusi, asa cum Agentia de Investigatii Media a dezvaluit, conform cercetatorilor, folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer la colon, substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism. De pilda 1 mg de initium intrat in organism o singura data se elimina in aproape un an. Iar daca acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum initium ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la marirea tumorilor maligne. Numele provizoriu al produsului initium este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic. Produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen, reproductiv si dezvolta toxicitate, neurotoxicitate si toxicitate acuta. Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura produse pe baza de initium, furnizate de compania germana BASF si care se vor utilize in culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune ca beneficiile pe care le-ar aduce aceasta substanta sunt legate in primul rand de combaterea daunatorilor, dar, totodata ea micsoreaza si durata de obtinere a recoltei.

Pe de alta parte, dezvaluirile Agentiei privind folosirea substantei initium au determinat lansarea unei petitii pe Internet impotriva utilizarii acestui produs. Pana in momentul de fata, peste 44.000 de persoane au semnat petitia la adresa www.petitieonline.ro. Agentia de Investigatii Media va invita sa semnati, in continuare, petitia impotriva acestui veritabil genocid.

Andrei Ghiciusca
sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu