Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? A fost descoperita o planeta cu climat similar cu Pamantul | Miscarea celor ca noi!

duminică, 28 martie 2010

A fost descoperita o planeta cu climat similar cu Pamantul

duminică, 28 martie 2010
Agentia Taniug anunta ca un grup de astronomi europeni a descoperit o altă planetă cu un climat temperat, similar cu cel al Pământului, pe orbita unei stele îndepărtate. Oamenii de ştiinţă susţin că metodele utilizate pentru studiul ei vor avea o importanţă crucială pentru cercetarea lumilor similare cu lumea noastră, aflate în afara sistemului nostru solar.

Noul corp ceresc, numit "CoRoT-9b", este doar unul din cele peste 400 de exoplanete, descoperite pe orbitele altor stele, dar este primul cu o gamă aproape normală de temperatură. "Aceasta este o exoplanetă normală, cu un climat moderat, la fel ca alte zeci de exoplanete cunoscute de noi, dar prima ale cărei caracteristici le putem studia în detaliu. Corot-9b este prima exoplanetă care într-adevăr seamănă cu planetele din sistemul nostru solar. Este de dimensiunile lui Jupiter şi are orbita asemănătoare cu cea a lui Mercur", a declarat un reprezentant al astronomilor de la Observatorul Sudic European. Reamintim că astronomii europeni au descoperit, anul trecut, o altă planetă similară cu Pământul, numită "CoRoT-7b".

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu