Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Exorcistul sef al Vaticanului: Diavolul e in Cetatea Sfanta | Miscarea celor ca noi!

vineri, 12 martie 2010

Exorcistul sef al Vaticanului: Diavolul e in Cetatea Sfanta

vineri, 12 martie 2010

Scandalurile de abuzuri sexuale din sânul Bisericii Catolice reprezintă dovada clară că "lucrarea diavolului este prezentă la Vatican", susţine exorcistul şef al episcopiei Romei, părintele Gabriele Amorth, în vârstă de 85 de ani. Acesta a mai afirmat că infiltarea satanică in Cetatea Sfântă are legătură cu prezenţa "unor cardinali care nu cred în Iisus şi a unor episcopi care au legături cu demoni".

Părintele Gabriele Amorth, care se ocupă de 25 de ani de conducerea prelaţilor de la Vatican care operează exorcizări, şi care susţine că s-a confruntat de-a lungul timpului cu aproximativ 70.000 de cazuri de posedări demonice, mai afirmă că această infiltrare satanică în Cetatea Sfântă are drept consecinţe şi lupta pentru putere din rândul prelaţilor de rang înalt, precum şi prezenţa "unor cardinali care nu cred în Iisus şi a unor episcopi care au legături cu demoni". "Atunci când se vorbeşte de prezenţa fumului lui Satan (expresie folosită pentru prima oară de Papa Paul al VI-lea în 1972) în încăperile sfinte ale Vaticanului, este totul adevărat, inclusiv ultimele cazuri de violenţă şi de pedofilie din rândul prelaţilor", susţine părintele Amorth, potrivit jurnalul.ro

Musamalizarea unor morti suspecte

Un alt exemplu de influenţă satanică este '"acoperirea" de către Vatican a morţii în condiţii suspecte a lui Alois Estermann, din 1998, care era pe atunci comandantul Gărzilor Elveţiene. Acesta a fost găsit împuşcat alături de soţia sa şi de caporalul Cedric Tornay, membru al Gărzii Elveţiene. "Au muşamalizat întregul caz foarte repede. Şi aici iese la iveală putreziciunea ascunsă", a mai adăugat el.

Investigaţia iniţiată de Vatican asupra acestui caz s-a încheiat foarte rapid cu concluzia că Tornay l-a împuşcat pe comandantul gărzilor şi pe soţia acestuia şi apoi s-a sinucis. Bizar este că Tornay ar fi făcut aceste crime chiar după ce a fost propus pentru a primi o decoraţie. Rudele caporalului au contestat, fără succes, rezultatele anchetei care s-a încheiat fără a investiga informaţiile neconfirmate despre existenţa unor legături homosexuale la originea acestei tragedii, precum şi implicarea unei a patra persoane, care a rămas neidentificată.

Părintele Amorth, care a publicat recent cartea "Memoriile unui exorcist", în urma unei serii de interviuri cu jurnalistul Marco Tosatti de la serviciul de presă al Vaticanului, a precizat că şi atentatul la viaţa Papei Paul al II-lea din 1981a fost tot de natură satanică, la fel ca şi incidentul produs de Crăciun, când o femeie dezechilibrată psihic s-a aruncat asupra Papei Benedict al XVI-lea, trântindu-l la pământ, înainte de începerea slujbei din Noaptea Sfântă de Crăciun.

Posedatii pot scuipa cuie, cioburi sau petale de trandafir

Un alt prelat exorcist de la Roma, părintele José Antonio Fortea Cucurull, susţine la rândul său că Părintele Amorth "dispune de toate dovezile necesare pentru a susţine că Satan este prezent pe coridoarele Vaticanului", informează publicaţia britanică The Times, citată de Agerpres.

"'Cardinalii pot fi oameni mai buni sau mai răi, dar toţi sunt animaţi de dorinţa de mărire şi de setea de putere. Unii prelaţi sunt mai pioşi decât alţii, dar de aici până la a afirma că unii cardinali sunt membri ai unei secte satanice, este o distanţă inacceptabilă", mai crede părintele José Antonio Fortea Cucurull.

Într-un interviu pentru publicaţia La Repubblica părintele Amorth afirma că diavolul "este un spirit imaterial şi invizibil, însă se manifestă prin blasfemii şi prin distrugerea persoanei pe care o posedă". Diavolul poate alege să rămână ascuns pentru a-şi săvârşi lucrarea, păstrând aparenţele bunătăţii, sau se poate manifesta din trupul celui posedat, vorbind în graiuri de mult dispărute sau transfigurându-l pe cel posedat. '"Uneori mă batjocoreşte", a povestit el.

Conform părintelui Amorth, câteodată demonii se manifestă violent, fiind nevoie de ajutorul a şase sau şapte dintre asistenţii săi pentru a putea imobiliza trupul celui posedat. Cei posedaţi pot urla, pot geme ca şi când ar fi răniţi de moarte şi pot scuipa cuie şi cioburi de sticlă. 'Pot scoate orice pe gură, de la bucăţi de fier de mărimea degetului până la petale de trandafiri', a mai povestit prelatul care păstrează aceste obiecte adunate de la exorcizările pe care le-a oficiat.

Hitler si Stalin, posedati de demoni

Părintele Amorth a mai susţinut că fiecare dioceză ar trebui să aibă un preot exorcist. Conform canoanelor Bisericii Catolice, orice preot poate conduce exorcizări, însă în practică exorcizările sunt susţinute doar de câţiva prelaţi, iniţiaţi în ritualurile de alungare a demonilor.

Părintele Amorth a fost hirotonisit în 1954 şi a devenit exorcist în mod oficial din 1986. În trecut el a mai susţinut că Adolf Hitler şi Stalin au fost posedaţi de demoni. De asemenea, el s-a numărat printre prelaţii de la Vatican care au avertizat că romanele din seria "Harry Potter" de J. K. Rowling, "propun o falsă distincţie între magia albă şi magia neagră".

De cealaltă parte însă, şeful exorciştilor Vaticanului susţine că celebrul film "The Exorcist" din 1973, deşi "exagerat" uneori, "oferă o imagine substanţial exactă" asupra fenomenului posedărilor demonice. (L.N.)

sursa: Agentia de investigatii media

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu