Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Despre Gigi Becali, Pavel Coruţ şi Patriarhia Română | Miscarea celor ca noi!

luni, 15 martie 2010

Despre Gigi Becali, Pavel Coruţ şi Patriarhia Română

luni, 15 martie 2010

Am avut parte să-l văd şi să-l aud pe Pavel Coruţ la „televiziunea poporului”. O corcitură dintre o ateistă sovietică şi un vrăjitor autohton care a citit Nietzsche. Se crede arian, împarte lumea în rase superioare şi inferioare, susţine „organizaţiile oculte progresive” şi le combate pe cele „regresive”. Dar e pacifist. Şi antisemit: consideră poporul evreu un popor criminal care nu merită să se bucure de protecţia divină. Mă rog, sînt aproape sigur că directorul Institutului pentru cercetarea Holocaustului din România nu-l va înfrunta în presă, aşa cum a înfruntat Expoziţia „Destine de martiri” dedicată ortodocşilor care au pătimit în temniţele comuniste în care a văzut „o blamabilă manipulare a opiniei publice” şi cultul unor antisemiţi.

După ce l-am auzit zicînd despre sine că va trăi 111 ani şi că va fi înmormîntat pe muzica pe care singur şi-a compus-o, l-am trecut pe Pavel Coruţ pe lista personajelor pentru un eventual viitor roman. Ce face Blavaţkaia şi Rudolf Steiner din oameni! Apoi, brusc, mi s-a părut că mă înctorc în anii 88, 89, cînd un ciudat, pe nume Kashpirovski, vrăjea Uniunea Sovietică prin televizor, programînd-o să nu mai bea, să nu mai fumeze, să nu mai sufere de hemoroizi, etc. Pavel Coruţ, încrezător în puterile sale magice, care îl vor ajuta să trăiască 111 ani, a început să programeze românii să nu mai bea alcool, nici măcar o picătură de bere. Îngrozit de această perspectivă sumbră pentru poporul român, mi-am turnat nişte bere şi am băut. A mers. Deci nu va trăi 111 ani…

Cred că Pavel Coruţ e satanist sau, în cel mai bun caz, demonizat. Şi voi spune de ce. Nu suferă să pună mîna pe Biblie fără să rostească: „această carte abominabilă”, „această carte nesuferită”, „blestemata asta de carte” etc. Dacă ar fi avut o atitudine doar „ştiinţifică” faţă de Sfînta Scriptură (ştiinţă de care este foarte departe, rămînînd în zona „argumentelor” „Bibliei hazlii”), ar fi putut comenta fără aceste „lepădări” ritualice pe care le făcea de fiecare dată cînd atingea Biblia.

Din acest motiv, intervenţia lui Gigi Becali în emisiune, care l-a făcut drac pe Coruţ, a fost formidabilă. L-a desfiinţat pe Coruţ taman în limba pe care o vorbea acela. Ascultîndu-l cum îi sare inima din piept cînd vorbea despre Hristos, despre bătrîna sa mamă şi despre poporul român, m-am gîndit că a greşit Becali atunci cînd a candiadat la Preşedenţie. Trebuia să candideze la Patriarhie.

După 89, cred că acesta e primul atac public la adresa Bisericii făcut în acelaşi stil murdar şi calomniator pe care l-au practicat propagandiştii roşii. Din păcate, Patriarhia Română, care are o televiziune cu acoperire naţională, un radio cu acoperire naţională, un cotidian cu acoperire naţională şi o agenţie de presă, preferă să ne informeze despre scorurile meciurilor de fotbal, despre vreme, despre cum să tratăm răcelile şi despre simpozioanele consacrate lui Costache Conachi sau vreunuia dintre patriarhii trecuţi din viaţă. Singurele reacţii din partea Patriarhiei, dezbătute şi la Trinitas TV, sînt cele faţă de „pericolul” blogosferei ortodoxe şi faţă de protestele societăţii civile împotriva marşurilor homosexuale, împotriva introducerii vaccinurilor obligatorii şi a cipuirii populaţiei, împotriva atacurilor calomnioase la adresa memoriei martirilor din temniţele comuniste.

Poate dă Gigi Becali bani pentru o Televiziune Ortodoxă? Păi? Decît să-l plătească pe Diaconescu să nu-l mai arate pe Coruţ la televizor, mai bine plăteşte o echipă care să arate lucrurile într-o lumină ortodoxă. Să-i desfiinţăm pe cei ca Pavel Coruţ şi pe oricine huleşte numele Sfînt al lui Hristos.

Citeste si Führerul Coruţ şi falsa luptă cu antisemitismul în România

sursa: www.savatie.wordpress.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu