Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Atentat - Vantu a interzis Kamikaze | Miscarea celor ca noi!

marți, 30 martie 2010

Atentat - Vantu a interzis Kamikaze

marți, 30 martie 2010
Revista Kamikaze, scoasa pe piata de ziaristii care au decis sa paraseasca Academia Catavencu, se confrunta cu primele probleme. Reporter Virtual anunta ca difuzarea publicatiei a fost interzisa in reteaua Acces Press. Informatia a fost dezvaluita de Catalin Prisacariu, care, pe blogul propriu, prezinta si documentul prin care administratorul Acces Press, Liliana Spiridon a interzis comercializarea revistei. Prezentam in continuare comunicatul "Kamikaze".

"Vîntule, Buscule, ura! Trăi-v-ar cenzura!

COMUNICAT: “Kamikaze”, interzis pe reteaua de difuzare a lui SOV


Reteaua de difuzare a presei Acces Press, controlată de Sorin Ovidiu Vântu, a interzis comercializarea revistei Kamikaze. Ordinul către chioșcuri, transmis de administratora retelei, Liliana Spiridon, sună sec si abuziv: “Începând cu data prezentei, vă aducem la cunostintă că este interzisă comercializarea în cadrul retelei Acces Press a revistei Kamikaze”.

Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presă (GEDP), care detine reteaua Acces Press, a primit gratuit amplasamentele chioscurilor pe domeniul public din partea Primăriei cu scopul declarat al sprijinirii presei scrise. Presei scrise de ei! Până în momentul falimentului.

Îi rugăm pe cititorii nostri să nu frecventeze chioscurile Acces Press decât în cazuri de maximă necesitate: dacă au nevoie de tigări, gumă de mestecat, prezervative, săptămânale cu moguli si/sau servețele umede.

Pe mogul si pe dibacii lui mandarini îi rugăm să se concentreze asupra falimentării propriilor lor ziare. Au reusit cu Cotidianul, Gardianul, Business Standard, Ziua si Academia Cațavencu, aflată abia la începutul procedurii. Hai, băieti, că se poate!

Considerăm gestul GEDP un abuz împotriva libertătii presei.

Gestul de a interzice difuzarea unei publicatii este si anticonstitutional, blocând libera circulatie a informatiei.

În 2003, Primăria Capitalei a emis prima hotarâre care transmitea gratuit Grupului Editorilor si Difuzorilor de Presă 1.200 de amplasamente pentru montarea chioscurilor de ziare. În prima etapă, PMB le-a dat acestora 300 de terenuri. Doi ani mai târziu, o nouă hotărâre (60/2005) le încredinta, tot gratuit, si restul de 900 de amplasamente. În 2008, Videanu îsi dă seama că PMB încălca legea pentru că le-a concesionat gratuit amplasamentele, si apare HCGMB 237, prin care li se percep taxe. Asta nu rezolva, însă, o altă problemă, anume că li s-au dat fără licitație. Oricum, primarul Sorin Oprescu a rezolvat toate problemele în 2009, când a anulat obligatia GEDP de a plăti pentru amplasamente si le-a mai dat voie si să ia bani pentru panotaj publicitar.

GEDP este detinută, cu peste 50,1%, de două off shore-uri cipriote controlate de Sorin Ovidiu Vântu. Unul din ele este Radoway Limited, celălalt Stonecom Limited. Primul a detinut Radio Total si, acum câtiva ani, Realitatea TV. Al doilea a fost asociat în imobiliare cu Petromservice.

Kamikaze

P.S. Am atașat documentul prin care Acces Press, prin administratorul Liliana Spiridon, interzice comercializarea revistei Kamikaze".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu