Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Sectorul 4, zona „protectorilor” şi a traficanţilor de droguri | Miscarea celor ca noi!

marți, 23 februarie 2010

Sectorul 4, zona „protectorilor” şi a traficanţilor de droguri

marți, 23 februarie 2010

Taxele de protecţie, traficul de droguri şi tâlhăriile sunt activităţile principale ale clanurilor din acest sector. Cele mai active grupări infracţionale din sectorul 4 sunt clanul Ştoacă (activ şi în sectorul 5), clanul Sportivilor şi clanul Gruia, care domină şi comuna ilfoveană Jilava.

Majoritatea membrilor din brigada Sportivilor s-au cunoscut prin intermediul galeriei echipei de fotbal Steaua. Descoperind că au mai multe lucruri în comun („trasul de fiare", scandalurile, şi pasiunea pentru „a-i amenda pe fraieri"), ei s-au gândit că şi-ar putea exploata „calităţile" mai bine în grup decât separat. Cam aşa a luat naştere clanul Sportivilor, care are o mare notorietate în cartierul Berceni, acolo unde îşi are „sediul" un alt şmecher bucureştean, apropiat şi colaborator al Sportivilor, Roşca.

Nucleul grupului este format din actuali şi foşti practicanţi de sporturi de contact, dar are în componenţă şi alţi puşti pasionaţi de „viaţa de stradă" şi de filmele cu gangsteri. Aceştia sunt aşa-numiţii membrii „de umplutură" şi sunt de obicei „băgaţi la înaintare" în cadrul acţiunilor ilegale ale grupării. În ultima perioadă, din cauza certurilor dintre ei, s-au format bisericuţe şi nu mai au aceeaşi influenţă.


Mustaţă, din galeria Stelei, membru „de marcă"

În 2005 au fost trimişi în judecată pentru taxă de protecţie, cămătărie, fapte săvârşite cu violenţă, tentative de omor şi şantaj. Au stat în arest pentru puţin timp, iar acum sunt în libertate. Printre cei 14 arestaţi la data respectivă se afla şi unul dintre liderii galeriei Steaua, Gheorghe Mustaţă. Ceilalţi arestaţi au în general porecle de animale (Alexandru Dinu, alias „Alin Pittbull-ul", Daniel George Albu, zis tot „Pittbull", Florian Dragomir - „Papagalul", Bogdan Dumitrache - „Crocodilul"), formând un fel de Animal X interlop.



Clanul Ştoacă, înfrăţit cu Sportivii

Odată cu Sportivii au fost ridicaţi în 2005 şi câţiva membri ai clanului Ştoacă, printre care şi Marius Ştoacă, unul dintre lideri. Clanul, care se „dedică" în mare parte traficului cu stupefiante, se află în relaţii bune cu grupul Sportivilor. Gruparea acţionează atât în sectorul 4, cât şi în 5. Cei mai importanţi membri ai clanului sunt Ion Voinea, zis Ion a lu' Ştoacă, Alexandru Florin Voinea, Vasile Voinea, Nicolae Marin, zis Nicu Spaniolu şi Petre Marius Călin. Toţi au fost acuzaţi de trafic de heroină în sectoarele 4 şi 5. Şoseaua Giurgiului, Piaţa Reşiţa sau Bulevardul Obregia sunt doar câteva din zonele în care dealerii îşi vindeau marfa pe care o obţineau prin intermediul unei reţele iraniene.

Foreman şi Jack, „maradoniştii" din Progresul

Clanul Gruia este format dintr-o familie de ţigani originară din Giurgiu şi îşi desfăşoară activitatea în cartierul Progresul. Ei deţin palatele cu turnuleţe care se pot observa la ieşirea din Bucureşti spre comuna Jilava. Ei se ocupă cu transportul către comunele limitrofe şi cu comerţul de fier vechi, dar şi cu taxele de protecţie.


Unul dintre capii clanului, Gruia Zamfir, zis „Foreman" este închis. El se ocupa cu furtul de maşini şi cu tâlhăriile. Ceilalţi membri „marcanţi" ai clanului sunt Regaster Zamfir, zis Jack, Constantin Florian, alias Tudora, Viorel Zamfir, zis Samir, Alberto Zamfir, Ion Aron, cunoscut şi ca Aron a lu' Zanoafe şi Celereanu Zamfir, zis Mutu. Ei au ca specializare „maradonismul", adică îşi conving victimele (străini sau români creduli) că sunt poliţişti, cerându-le să prezinte tot ce au asupra lor sub diferite pretexte (razie antidrog, control de rutină sau verificare obligatorie) şi dispar cu obiectele de valoare.

Show în mijlocul străzii cu Sportivii şi Florin Salam

Sportivii sunt mari amatori de manele ca şi restul interlopilor, de altfel. Florin Salam este manelistul la modă în momentul de faţă şi marele idol al şmecherilor bucureşteni. Nicio petrecere interlopă nu se desfăşoară fără prezenţa acestuia şi fără „ploile de bani“ care se „abat“ asupra lui. Atunci când nu se pot distra în localuri, maneliştii se strâng în mijlocul străzii şi îşi dau dedicaţii fără să le pese dacă deranjează pe cineva.

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu