Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Poveştile cutremurătoare ale unor bolnavi de SIDA abandonaţi în spitale | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 24 februarie 2010

Poveştile cutremurătoare ale unor bolnavi de SIDA abandonaţi în spitale

miercuri, 24 februarie 2010

Costeluş a fost abandonat de mama sa pe treptele spitalului şi a ajuns să moară fără să aibă cine să îl înmormânteze, Mariana a ajuns să se prostitueze şi să fie aruncată dintr-un tren, iar o altă tânără bolnavă de SIDA ar trebui să fie externată, dar nu are unde să plece.

Compartimentele pentru bolnavi de SIDA de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş sunt împărţite în două categorii. Pe de o parte sunt familiile cu ambii soţi infestaţi, cu familii care-i aşteaptă acasă şi îi ajută se treacă peste coşmar, iar pe de altă parte sunt tinerii nimănui, care se zbat în sărăcie şi care nu au unde să se ducă după ce ies din spital.

Toată familia e infestată

Într-unul din saloane stă o familie infestată cu HIV a cărei identitate o vom proteja. Tânărul soţ s-a îmbolnăvit în urmă cu 10 ani, fără să ştie unde. După ce a aflat că are SIDA a cunoscut-o şi pe tânăra cu care este căsătorit, bolnavă şi ea. Mai mult decât atât, femeia a rămas însărcinată şi va naşte un copil. „Sunt 90 la sută şanse ca să fie copilul sănătos. Cunosc şi alte cazuri în care părinţii sunt bolnavi, iar copiii sunt sănătoşi”, a spus bărbatul.

Abandonaţi lângă tomberoanele de gunoi

Nu aceeaşi şansă au alţi tineri, care au fost abandonaţi lângă tomberoane de gunoi, în case de copii sau pe treptele spitalelor. Un exemplu este Mariana Dariko, care are 21 de ani şi s-a născut într-o familie dezorganizată, cu patru copii. Mama ei a anunţat-o sec că a contactat boala în spital de la o seringă, iar după ce părinţii nu s-au mai înţeles şi s-au despărţit, fata a fost dusă la o casă de copii. Cea mai mare parte a timpului şi-o petrece la spital. Medicii au externat-o, dar fata stă încă acolo pentru că nu are unde să meargă. Tatăl s-a recăsătorit, iar mama stă într-o locuinţă cu chirie din Caransebeş. „Gazda nu a acceptat să stau şi eu acolo când a aflat ce am”, a mărturisit Mariana. Cea mai mare dorinţă a ei nu este legată de boală. „Aş vrea să am unde să stau şi să am un telefon cu care să vorbesc cu fratele meu”, a mai spus tânăra.

Părăsit pe treptele spitalului

Copiii bolnavi de SIDA sunt uitaţi în spitale. Unii dintre ei au familii, dar cei mai mulţi sunt ai nimănui sau au familii foarte sărace. În sprijinul lor vine Fundaţia Isus Speranţa României, care-i ajută pe tineri cu mâncare sau cu o vorbă bună. Un caz impresionant este al unui tânăr de 19 ani care a murit la începutul acestui an. Costel (foto sus) a fost abandonat la trei ani când mama sa a aflat că este infestat cu HIV. „A trăit aproape 16 ani părăsit de mama sa. Nici când a murit nu a avut cine să îl înmormânteze. A stat trei zile la morgă până au venit nişte prieteni din Jimbolia să îl înmormânteze creştineşte”, povesteşte reprezentantul fundaţiei.

Prostituţia şi SIDA

Un alt caz cutremurător este al Marianei, o tânără infestată cu HIV care are viaţa demnă de un film de groază. Tânără bolnavă de SIDA a ajuns să bată trotuarul pentru a-şi vinde trupul pe bani, până când un grup de ţigani a prins-o într-un tren, au tăiat-o şi au aruncat-o din tren. Chiar dacă nimeni nu s-a încumetat să-i facă o operaţie, tânăra a supravieţuit şi lupta în continuare cu boala, deşi a slăbit foarte mult.

sursa: adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu