Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? Luptătorii lui Preda şi clanul Vasiloi, „şerifii“ din sectorul 6 | Miscarea celor ca noi!

marți, 23 februarie 2010

Luptătorii lui Preda şi clanul Vasiloi, „şerifii“ din sectorul 6

marți, 23 februarie 2010


Traficul de orice fel, taxele de protecţie şi pe locurile de veci, proxenetismul şi recuperările sunt la ordinea zilei în Militari şi Crângaşi. Devenit celebru după furtul de arme de la Ciorogârla, olimpicul Eugen Preda este jupân în sectorul 6. Ceilalţi interlopi sunt Buba, Şerif şi Expres.

Clanul Luptătorilor, condus de luptătorul de MMA (Mixed Martial Arts), Eugen Preda, a fost destructurat la sfârşitul anului trecut, atunci când au fost arestaţi cei mai importanţi membri. Atât Eugen cât şi fratele său Adrian au fost reţinuţi pentru că au coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România - furtul de la Ciorogârla.

O dată cu fraţii Preda, au mai fost arestaţi în acest dosar alţi cinci membri ai grupării. Este vorba despre Marius Costea, Marian Scarlat, zis Măcinic, Doru Tăbârcă, Sandu Chiriţă, George Iordan şi Alexandru Iordan.


Arme pentru droguri

Conform anchetatorilor, mitralierele urmau să fie folosite ca monedă de schimb pentru droguri. „Credem că armele ar fi putut ori monedă de schimb pentru droguri în cadrul tranzacţiilor pe care le făceau cu grupări din Turcia, ori pentru a fi vândute”, a spus la vremea respectivă Petre Tobă, şeful Poliţiei Române.

La început, Luptătorii se ocupau cu plasarea de bodyguarzi în cazinourile importante de prin Militari, zona lor preferată. Pe parcurs s-au extins şi în alte zone şi s-au băgat în combinaţii mai serioase ca traficul de droguri sau de arme.

Este de notorietate şi scandalul de la Plaza Mall din februarie 2009, în care au fost implicaţi membri ai clanului Luptătorilor, în frunte cu Eugen Preda şi angajaţii firmei de pază BGS. Atunci, Eugen a fost ţinut de către poliţişti şi bătut de agenţii BGS. Oficial, conflictul a început din cauză că Preda şi-a parcat maşina neregulamentar în curtea mallului, dar se pare că divergenţile sunt cauzate de lupta pentru zonele de influenţă.

Clanul Vasiloi, neam de recuperatori

Gheorghe Dincă şi Vasile Dincă, zis Miky, fiul lui Gheorghe sunt liderii clanului Vasiloi. Ei se ocupă cu traficul de persoane, taxe de protecţie şi recuperări de datorii reale sau fictive. Pe lângă aceste „afaceri“, clanul Vasiloi mai deţine şi acţiuni la firma Ilcor, care se ocupă cu ridicarea maşinilor din sectorul 6. Ei au fost implicaţi în „războiul“ dintre clanul Sadoveanu (Belgienii) şi clanul Domnu din august ’99, în urma căruia trei persoane au fost împuşcate.

Răfuiala a fost provocată de Vasile Domnu, care împuşcase o prostituată „din lotul“ Belgienilor în comuna Chitila. La momentul respectiv clanul Vasiloi era în relaţii bune cu Liderică, şeful clanului Domnu, dar în 2005 relaţiile s-au stricat după ce Liderică l-a agresat pe ginerele lui Gheorghe Dincă în incinta unei benzinării din sectorul 6.

Interlop şi vedetă de cinema

Gruparea lui Buba, condusă de Adrian Tuli este specializată în taxe de protecţie, proxenetism şi recuperări. De asemenea, ei percep taxe suplimentare pentru locurile de veci din cimitirul „Sfânta Vineri“. Adrian Tuli, zis Adi Buba, a fost ales de regizorul Radu Munteanu să interpreteze rolul de recuperator în filmul „Furia“, rol care i s-a potrivit ca o mânuşă.



El a jucat în „Furia“ (foto jos) alături de Dragoş Bucur şi de Adrian Minune, care şi-a interpretat propriul rol. Astfel, Adi Buba a intrat în pielea personajului Gabonu, un fost puşcăriaş devenit impresarul unor cântăreţi de manele.



Ion Migdal, zis Migdale, (fratele lui Fane Spoitoru) este alt interlop care a fost ales să interpreteze un rol într-un serial. Este vorba despre serialul de la Pro Tv, „Băieţi buni“ şi a fost cooptat şi în virtutea prieteniei pe care o are cu unul dintre atorii principali, Ştefan Bănică Junior.

Şerif şi Expres, scandalagii din Giuleşti

Clanul Buba „s-a duelat“ în septembrie 2006 cu fraţii Viorel şi Marian Dumitru, doi interlopi cunoscuţi mai bine sub poreclele de Şerif şi Expres. Scandalul s-a consumat în pizzeria „Prego“ din Giuleşti, acolo unde cei doi fraţi i-au atacat pe membrii clanului Buba cu săbii şi pistoale.

Cei doi fraţi sunt cunoscuţi în zona Giuleşti-Crângaşi pentru faptul că deţin compania de taximetre Sheriff dar şi pentru că participă la mai toate scandalurile. Anul trecut în ianuarie, Marian Dumitru, zis Expres, împreună cu alţi patru prieteni, printre care Miky a lu’ Vasiloi, Sermin Domnu şi Silviu Tache, zis Pasăre şi-au reglat conturile cu un afacerist din domeniul imobiliar în mijlocul străzii.

Înarmaţi până în dinţi, ei l-au oprit în trafic pe Gheorghe Dumitru (cunoscut ca fiind un apropiat al fraţilor Eugen şi Adrian Preda), l-au scos din maşină şi l-au căsăpit, fără să le pese de ceilalţi trecători.

Preda, olimpicul

Eugen Preda a fost sportiv de performanţă legitimat la Dinamo Braşov şi subofiţer în Ministerul de Interne. El a făcut parte din delegaţia României care a participt la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

A început să practice lupte libere în 1989, obţinând 13 titluri de campion naţinal la nivel de cadeţi, juniori şi seniori şi un titlu de campion european la întrecerile forţelor de poliţie. După lupte a trecut la wushu şi kempo, sporturi în care a avut rezultate la fel de bune, devenind de patru ori campion mondial la la kempo şi de două ori campion european la wushu. E lângă aceste titluri, Eugen Preda a câştigat toate galele MMA (Mixed Martial Arts) profesioniste la care a participat.

sursa: adevarul

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ciori infecte ca sa mai vorbim,unde este el maresalul antonescu,sau macar comisarul eugen alimanescu,sa le scoata parazitilor astora figurile din cap.

Trimiteți un comentariu