Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? SERIOASE: Funcţionarii de birou ai Romsilva – 25% spor de risc | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 27 ianuarie 2010

SERIOASE: Funcţionarii de birou ai Romsilva – 25% spor de risc

miercuri, 27 ianuarie 2010
În timp ce noi ne pregăteam să plecam în concedii în pădure, care la furat, care la spînzurat, după buget, şefii Romsilva munceau pe brînci. Nici lor nu le mergea prea bine, căci buzunarele le chiorăiau de foame, iar conturile le plîngeau de sete. Aşa că, pe 22 decembrie 2009, conducerea Regiei a decis să emită Actul Adiţional 245 prin care a fost modificată Anexa 4 – sporuri la salariile de bază – din contractul colectiv de muncă. Cu această frumoasă şi profitabilă ocazie, a fost introdus un spor de risc de 25%, prevăzut în Codul Silvic adoptat în 2008.

Romsilva spune că sporul se va acorda doar după ce va fi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli şi doar în măsura în care acesta o va permite. Adică dacă vor fi bani în buget, se va da şi sporul, iar dacă nu vor fi… tot vor lua. Se ştie doar că Romsilva produce venituri cu cîrca, deci are probleme mai degrabă cu cheltuitul banilor decît cu adunatul lor. Aşadar, bugetul va permite fără nici o emoţie acordarea sporului.

Cine beneficiază de acest spor de risc? Evident că nu toată lumea. Ci doar „personalul silvic din cadrul autorităţilor publice centrale care răspunde de silvicultură, al subunităţilor teritoriale ale acesteia, al ocoalelor silvice, al structurilor silvice superioare şi al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva“. Adică şi pădurarul care-şi toceşte ciubotele prin codru, dar şi şefuleţul din Romsilva, sediul central, care-şi strică cel mult pingelele între biroul lui şi toaletă, că pentru alte cele are secretară. Iar cu copacii intră în contact cel mult cînd citeşte nişte rapoarte scoase la imprimantă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu