Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? SERIOASE: Banii pe vaccin antiporcin s-au dus la firme special înfiinţate pentru asta | Miscarea celor ca noi!

miercuri, 27 ianuarie 2010

SERIOASE: Banii pe vaccin antiporcin s-au dus la firme special înfiinţate pentru asta

miercuri, 27 ianuarie 2010
În mai 2009, Ministerul Sănătăţii a cumpărat antivirale împotriva gripei porcine. Deci, Ministerul Sănătăţii ştia că vine pandemia, încă din mai. Institutul trebuia să mai cumpere si fiole de sticlă, seringi şi cutii de carton.
S-au facut licitatii cumva pentru acestea? Iata cum: pentru fiole de 1,2 milioane de lei noi, institutul a prestat o negociere directă cu o firmă din Urlaţi, Prahova, înfiinţată cu cîteva luni înainte de contractul cu „Cantacuzino“.
Pentru seringi, „Cantacuzino“ a dat 3,5 milioane de lei, tot unei firme înfiinţate în 2009 (luna mai). De data asta, a fost licitaţie, dar chiar condiţiile puse de institut au fost încălcate: firma cîştigătoare nu putea depune un bilanţ contabil pe ultimii trei ani şi nici alte dovezi de contracte similare. Normal.
În fine, cutiile de carton, care au costat institutul un milion de lei, au fost livrate de un alt sereleu înfiinţat cu puţină vreme înainte (noiembrie 2008).

4 comentarii:

Unknown spunea...

Pai da fiindca vaccinul lau testat ca la carte timp de " 5 ani " , si stiau sigur ca nu va avea reactii adverse .....

Anonim spunea...

o noua tzeapa din buzunarul romanilor fraieri, ce ne mai mira? dar pana acuma unde a fost massmedia? parca pana acuma facea front comun cu Min. Sanatatii ca nu vor romanii sa se vaccineze. nu este cumva si mass media partasa? sa ma convinga toata mass media ca nu a fost partasa... asta daca poate!!! este valabil si pentru "criza economica mondiala".

Anonim spunea...

Eu mi-am dat seama de existenat ”tepelor” date prin MS inca din 1990 cand am vazut pe date reale (Diabcare/OMS) cum crescuse consumul de insulina de 12 ori fata de 1989! Firmele farmaceutice stiau foarte bine ce trebuie sa faca ca sa ne jecmaneasca pe scara larga. Va puteti usor imagina cate jafuri s-au facut in ultimii 20 de ani cu ajutorul celor ce au condus si conduc sanatatea.

Cosmin spunea...

Din pacate, jaful este generalizat si nu se rezuma doar la sanatate. Cred ca e trecut in fisa postului la angajarea la stat... Doar trebuie sa-si recupereze cumva banii dati spaga pentru obtinerea postului... iar salariul oricat de mare o fi tot nu acopera suma in timp util... Pana nu se fac schimbari radicale in clasa noastra politica nu avem sanse sa limitam coruptia (ca de elminat nici cei mai cu experienta din Vest nu au reusit).

Trimiteți un comentariu