Mizeria - trupească şi sufletească - a poporului român de astăzi este deprimantă. Umilinţele naţiunii sunt nesfârşite. Cine va pune capăt acestei căderi? ianuarie 2010 | Miscarea celor ca noi!

duminică, 31 ianuarie 2010

Super copii!!!

duminică, 31 ianuarie 2010

0 comentarii

joi, 28 ianuarie 2010

Imagini aiuristice

joi, 28 ianuarie 2010


































1 comentarii

Topul celor mai sofisticate operaţii

Transplantul de organe, intervenţiile neurochirurgicale şi operaţia pentru refacerea retinei sunt printre cele mai laborioase. O astfel de intervenţie chirurgicală are un grad mare de risc, însă cei mai mulţi bolnavi pun acest lucru pe un loc secund.

Pe primul loc într-un top al celor mai complicate intervenţii chirurgicale se numără, de departe, transplantul de organe. De câţiva ani, bolnavii au posibilitatea de a face astfel de operaţii şi în România.

Printre cele mai frecvente transplanturi care se fac în ţara noastră se numără cel de rinichi, de ficat şi de cord. Cele mai recente date statistice centralizate de Agenţia Naţională de Transplant (ANT) arată că, în anul 2008, în România s-au realizat 227 de transplanturi de rinichi, 34 de ficat şi şase de cord.

Însă listele de aşteptare în vederea realizării unui transplant de organe în ţară este lungă, iar cele mai multe persoane sunt nevoite să se înscrie pe aceste liste deoarece, în România, costul unei astfel de intervenţii este cu 50 la sută mai mic decât peste hotare.

„Spre deosebire de anul 2008, anul trecut s-au realizat mai puţine transplanturi de organe din cauza problemelor administrative de la ANT", explică profesorul doctor Irinel Popescu, medicul care a realizat primul transplant de ficat din România. De asemenea, anul trecut se vorbea şi despre realizarea primului transplant de plămân, însă lucrul acesta nu s-a mai realizat.

Intervenţiile pe creier, un succes

Locul al doilea în topul celor mai sofisticate intervenţii chirurgicale este ocupat de operaţiile pe creier şi pe coloana vertebrală. În ceea ce priveşte operaţiile pe creier, şansele de reuşită sunt de aproximativ 90 la sută, riscul ca un pacient să aibă complicaţii severe după operaţie fiind însă foarte mare. „Riscul de a deceda este mult mai mare în neurochirurgie spre deosebire de alte specializări.

De aceea, înainte de operaţie, bolnavul este supus unor teste riguroase prin care se verifică dacă poate suporta o astfel de intervenţie. Deşi complicate, majoritatea intervenţiilor chirurgicale pe creier sunt încununate de succes. Cele mai frecvente operaţii pe creier sunt cele pentru îndepărtarea unei tumori sau cele necesare ca urmare a unui accident vascular cerebral", explică neurochirurgul Dan Voinescu, şeful Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Elias din Bucureşti.

Reuşita unei operaţii pe creier depinde foarte mult de stadiul în care este descoperită boala. De aceea, există câteva simptome care nu trebuie ignorate, mai ales atunci când se manifestă mai multe săptămâni la rând. Astfel, durerile de cap, amorţirea unei mâini şi problemele cu vederea (vedere dublă) ar trebui să constituie un semnal de alarmă.

Chirurgia oculară redă vederea

O altă intervenţie chirurgicală, care se situează pe locul al treilea ca nivel de complexitate, este cea pentru dezlipirea de retină. Astfel de intervenţii se fac doar în trei oraşe: Bucureşti (Spitalul Oftalmologic de Urgenţă şi Clinica Oftalmologică „Oculus"), Iaşi şi Cluj-Napoca.

Potrivit specialiştilor, astfel de operaţii sunt extrem de delicate, mai ales la persoanele care suferă şi de alte afecţiuni, de exemplu diabet.

„Operaţia pentru dezlipirea de retină este un tip delicat de chirurgie, rezultatele fiind sesizabile numai în timp. Uneori însă este necesară reintervenţia chirurgicală pentru a se obţine rezultate satisfăcătoare", explică medicul oftalmolog Cristian Moraru de la Clinica Oftalmologică „Oculus" din Bucureşti.

sursa: adevarul.ro

0 comentarii

Testează-ți gratuit nivelul glicemiei!

Centrofarm oferă, timp de doua luni (ianuarie şi februarie 2010) consiliere şi testare gratuită a nivelului glicemiei, ca urmare a cifrelor alarmante privind numărul persoanelor diagnosticate cu diabet, a cincea cauză de deces la nivel mondial.

În România peste 50.000 de persoane sunt depistate, în fiecare an, cu această maladie, îngroşând astfel rândurile celor 5% dintre românii cu diagnosticul deja confirmat.

”Nouă din zece cazuri de diabet de tip 2 pot fi prevenite, prin modificări minore ale stilului de viaţă! De la această premisă optimistă, am demarat ultima noastră campanie, prin care îi invităm pe toţi cei preocupaţi de sănătatea lor să îşi testeze gratuit nivelul glicemiei în farmaciile Centrofarm şi să beneficieze de consiliere de specialitate. De multe ori, spunem cu detaşare că o astfel de boală nu ne poate lovi. Pentru a fi sigur că eşti sănătos, însă, testează-te şi recomandă-le prietenilor sau familiei să facă acelaşi lucru!” , a declarat directorul general Centrofarm, Dorin Catană, citat de Agerpres.

Partenerii Centrofarm în această campanie, TrustMed, Doppel Hertz, Akildia, Medicover propun celor interesaţi reduceri semnificative în cazul produselor şi serviciilor necesare prevenţiei şi tratării acestei boli.

Centrofarm estimează că mesajele campaniei vor ajunge la peste 300.000 de clienţi, atât prin discuţiile cu specialiştii din farmacii, cât şi prin intermediul materialelor documentare puse la dispoziţie în farmacii, iar peste 7.000 de clienţi îşi vor putea verifica starea de sănătate prin consiliere şi testarea gratuită a glicemiei.

”Cel mai simplu şi mai indicat mod de a reduce riscurile de diabet este să mâncăm sănătos, să facem sport de cel puţin trei ori pe săptămână şi, nu în ultimul rând, să ne monitorizăm cu regularitate glicemia din sânge. Sunt soluţii la îndemână pe care nimeni nu ar trebui să le treacă cu vederea”, a declarat, la rândul său, Mirela Moroşanu, director medical Centrofarm.

Cei interesaţi pot consulta site-ul www.centrofarm.ro sau TelVerde 0800-07-03-07 pentru a afla detalii despre programul şi adresele farmaciilor Centrofarm unde au loc consultaţiile gratuite.

1 comentarii

miercuri, 27 ianuarie 2010

DE LA ALTII: Ministrul canadian al pescuitului a primit o plăcintă în faţă!

miercuri, 27 ianuarie 2010

Gail Shea, ministrul canadian al peiscuitului şi oceanelor, a fost atacată de o activistă în drepturile animalelor, în timp ce ţinea un discurs în Burlington. Incidentul a avut loc la Canada Centre for Inland Waters, unde Shea urma să deschidă Aquatic Life Research Facility.

Oficialul canadian se afla la pupitru şi ţinea un discurs, moment în care o femeie care stătea în primul rînd s-a apropiat de ea şi i-a pus pe faţă o placintă cu cremă. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) şi-a asumat răspunderea pentru incident, declarând că totul face parte dintr-o campanie de a sancţiona guvernul pentru măsurile necorespunzătoare pe care le ia împotriva “măcelăririi focilor”, scrie ftr.ro. “Să-ţi fie ruşine Gail Shea. Ruşine Canadei pentru că nu denunţă nenorocita de vînătoare a focilor”, a acuzat americanca Emily McCoy, în vîrstă de 37 de ani, răspunzătoare pentru atac.

Potrivit declaraţiilor ministrului canadian, plăcinta pe care a primit-o în plină faţă "avea gust de cremă de ras". După ce şi-a şters crema de pe faţă, Shea şi-a continuat discursul.

0 comentarii

REFLECTII MONDENE: Fufele de Dorobanti!


Gigi Becali (expert în orice): „Ar fi chiar culmea să se însoare cu Mantea. Asta ne mai trebuie, vedetă Playboy în familia noastră, că le avem pe toate. Peste o săptămînă trebuie alta, toată revista Playboy, dacă e băiat deştept. Toată la rînd! Eu, cînd eram tînăr, eram băiat deştept. Toată revista Playboy trebuie luată la rînd şi toate astea, vedete de televiziune, tot… Asta dacă e băiat deştept. Dacă e fraier, stă cu asta un an-doi, ca fraierul.“ (Acces direct, 21 ianuarie)

Nu-l apreciez, dar asa sunt vedetele de azi! Nu cauta cariera, ci-un prost sa le plateasca! Prostilor, fiti putin banditi macar!

1 comentarii

PUTIN MONDEN: Costi Ioniţă iar se duşmăneşte cu Eurovision-ul



Patru ani s-a ascuns sub pseudonimul Umberto Tomassi, ca să treacă de preselecţia de la Eurovision. Acum, Costi Ioniţă are din nou chef de bălăcăreală. Mai nou, e supărat crunt pe TVR pentru că melodia la care a muncit el atît, colaborarea cu Bob Sinclar şi Shaggy, nu poate intra în concurs, întrucît a răsuflat pe Internet. Iar Andrea (cu un singur „e“, bulgăroaica pe care o tot promovează el), Shaggy şi Sinclar nu se aflau pe lista vocilor agreate de la TVR. Normal, tot organizatorii sînt de vină, pentru că au modificat regulamentul, introducînd – ce tupeu! – lista de voci.

Aşteptaţi-vă, deci, la încă o ediţie de Eurovision unde va fi mai mult scandal decît muzică. Tot răul spre bine, cum ar spune înţeleptul Marius Moga. Cine mai vrea să asculte muzică-n ziua de azi, cînd se vinde atît de bine scandalul?

0 comentarii

SERIOASE: Funcţionarii de birou ai Romsilva – 25% spor de risc

În timp ce noi ne pregăteam să plecam în concedii în pădure, care la furat, care la spînzurat, după buget, şefii Romsilva munceau pe brînci. Nici lor nu le mergea prea bine, căci buzunarele le chiorăiau de foame, iar conturile le plîngeau de sete. Aşa că, pe 22 decembrie 2009, conducerea Regiei a decis să emită Actul Adiţional 245 prin care a fost modificată Anexa 4 – sporuri la salariile de bază – din contractul colectiv de muncă. Cu această frumoasă şi profitabilă ocazie, a fost introdus un spor de risc de 25%, prevăzut în Codul Silvic adoptat în 2008.

Romsilva spune că sporul se va acorda doar după ce va fi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli şi doar în măsura în care acesta o va permite. Adică dacă vor fi bani în buget, se va da şi sporul, iar dacă nu vor fi… tot vor lua. Se ştie doar că Romsilva produce venituri cu cîrca, deci are probleme mai degrabă cu cheltuitul banilor decît cu adunatul lor. Aşadar, bugetul va permite fără nici o emoţie acordarea sporului.

Cine beneficiază de acest spor de risc? Evident că nu toată lumea. Ci doar „personalul silvic din cadrul autorităţilor publice centrale care răspunde de silvicultură, al subunităţilor teritoriale ale acesteia, al ocoalelor silvice, al structurilor silvice superioare şi al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva“. Adică şi pădurarul care-şi toceşte ciubotele prin codru, dar şi şefuleţul din Romsilva, sediul central, care-şi strică cel mult pingelele între biroul lui şi toaletă, că pentru alte cele are secretară. Iar cu copacii intră în contact cel mult cînd citeşte nişte rapoarte scoase la imprimantă.

0 comentarii

SERIOASE: Chiliman - vile cu grădiniţă

O casă cu etaj, dărăpănată, cumpărată de Primăria sectorului 1 pentru mutarea unei grădiniţe: 1,85 milioane de euro. Altă casă, tot cu destinaţia grădiniţă, tot cu bani de la Primăria 1: 1,65 milioane de euro. Încă două case, cumpărate tot ca grădiniţe, au scos din bugetul primului sector al Capitalei 1,654 milioane de euro, respectiv 1,07 milioane. Bucuria primarului Chiliman de a-şi îmbogăţi suporterii electorali şi prietenii de partid – nepreţuită.

În perioada iulie-decembrie 2008, pe finalul mandatului Tăriceanu 2, liberalul Andrei Chiliman a spart nu mai puţin de 12 milioane de euro ca să cumpere sedii pentru patru grădiniţe, un centru social şi o clădire în care să fie mutată Poliţia Comunitară a sectorului 1.

Nu are sens să vă întrebaţi dacă a fost organizată vreo licitaţie sau măcar vreo selecţie de oferte.

În case încă se mai bagă bani. Tot de la buget

Poate vă aşteptaţi ca milioanele de euro pe care Primăria le-a scos din buzunarul public să fi asigurat pînă acum un loc decent pentru micuţii din sectorul 1. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Clădirea de pe strada Ficusului va fi gata abia în octombrie 2011, conform panoului afişat pe faţada imobilului. Nu de alta, dar necesită lucrări de consolidare şi extindere. Ei bine, Primăria a plătit pentru putregaiul cu pricina nici mai mult, nici mai puţin decît 1,85 milioane de euro. Pînă în acest moment, nici una dintre cele patru grădiniţe nu este dată în folosinţă.

Altfel, mai trebuie spus că cele patru imobile care urmează a fi transformate în grădiniţe sînt, de fapt, case de locuit, compartimentate în scop cît se poate de rezidenţial, nicidecum didactic. Hotărîrea de consiliu local prin care s-a hotărît achiziţionarea imobilelor cu pricina este opera şi iniţiativa edilului Chiliman, avînd la bază, în primă instanţă, expunerea de motive a primarului. Care expunere de motive este strict secretă.

3 comentarii

SERIOASE: Banii pe vaccin antiporcin s-au dus la firme special înfiinţate pentru asta

În mai 2009, Ministerul Sănătăţii a cumpărat antivirale împotriva gripei porcine. Deci, Ministerul Sănătăţii ştia că vine pandemia, încă din mai. Institutul trebuia să mai cumpere si fiole de sticlă, seringi şi cutii de carton.
S-au facut licitatii cumva pentru acestea? Iata cum: pentru fiole de 1,2 milioane de lei noi, institutul a prestat o negociere directă cu o firmă din Urlaţi, Prahova, înfiinţată cu cîteva luni înainte de contractul cu „Cantacuzino“.
Pentru seringi, „Cantacuzino“ a dat 3,5 milioane de lei, tot unei firme înfiinţate în 2009 (luna mai). De data asta, a fost licitaţie, dar chiar condiţiile puse de institut au fost încălcate: firma cîştigătoare nu putea depune un bilanţ contabil pe ultimii trei ani şi nici alte dovezi de contracte similare. Normal.
În fine, cutiile de carton, care au costat institutul un milion de lei, au fost livrate de un alt sereleu înfiinţat cu puţină vreme înainte (noiembrie 2008).

4 comentarii

marți, 26 ianuarie 2010

Tehnologie japoneza!

marți, 26 ianuarie 2010


Ai rabdare sa-l vezi pana la final!

1 comentarii

Cred că...e măritată!!!

Cred că...e măritată, ia uita-te la inel...!



…la inelul de pe mâna stângă, nesimţitule!!! Mâna stângă!!!

0 comentarii

Muay Thai - Barbatul cu siguranta apara ce are mai de pret!


0 comentarii

De ce e important sa fie pardoseala curata!


0 comentarii

Men vs. Women
















0 comentarii